Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Rijst met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Gezonde mueslirepen maken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.

Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke salade met alle smaken van de herfst namelijk met pompoen, pecannoten, geitenkaas, rode ui en balsamico.

Gevulde pompoen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 2 personen
  • *

Herfstiger kan bijna niet met dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met paddenstoelen, kip en heerlijke kruiden. Weinig voorbereiding, want de oven doet het meeste werk.

Chana masala
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Chana masala is een kikkererwtencurry en een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten.

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Salade met gebakken champignons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Bubble tea (boba tea) maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 2 glazen
  • *

Maak zelf het populaire drankje bubble tea met tapioca parels in slechts 20 minuten. Dit boba tea recept maak je gewoon bij jou thuis.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Pompoen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Paddenstoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor een herfstige en romige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm. Makkelijk zelf gemaakt in 30 minuten met een paar basisingredienten.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Glühwein maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 1 kan
  • *

Maak zelf deze lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen. In 20 minuutjes al klaar.

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rösti met knoflook en rozemarijn

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Kokosmakronen
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept.