Bladerdeeg

Bladerdeeg

Bladerdeeg is super makkelijk en lekker natuurlijk. Je kunt er bijvoorbeeld hartige bladerdeeg hapjes en snacks mee maken of gebruiken voor zoete bladerdeeg taartjes. Van appelflappen tot quiche en van kaasstengels tot saucijzenbroodjes.

Kaneel croissants
  • Ontbijt
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Maak makkelijk zelf deze croissantjes met een vulling van kaneelsuiker met maar 4 ingrediënten. Een combinatie dus tussen kaneelbroodjes en croissants. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Chocolade bladerdeeg twisters met Nutella
  • Ontbijt
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Maak deze zoete bladerdeegstengels met een vulling van Nutella en chocolade voor bij het ontbijt of als hapje bij een filmavondje. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt!

Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Spruitjestaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Quiche met spinazie en brie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een lekkere combi van groene groenten, zachte brie en hartige cashewnoten gecombineerd in een hartige taart. Om je vingers bij op te eten.

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • **

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Nutella bladerdeeg kerstboom
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 stuk
  • **

Heerlijke zoet baksel van knapperig bladerdeeg met een vulling van Nutella met maar 3 ingrediënten waar iedereen van mee smult tijdens het kerstontbijt of brunch.

Bladerdeeg cups met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 8 hapjes
  • **

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • **

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Bladerdeeg kerstboom met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Deze bladerdeeg boom met een vulling van pesto is leuk voor bij de kerstborrel of kerstbrunch. Je trekt er heel makkelijk lekkere stukjes van af. Dat wordt snoepen.

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

Appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Empanadas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 empanada's
  • **

Deze empanada (gevuld deeg pasteitje) met een kruidige vulling van gehakt is ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartige lunch. Met kant en klaar deeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Vegetarische quiche met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is. Perfect als avondmaaltijd of lunch.

Chocolade croissant rolletjes
  • Ontbijt
  • 5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 8 rolletjes
  • **

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Kaasvlinders
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Spinazie feta bladerdeegrolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

Bladerdeegschelpen met fruit
  • Bakrecept
  • 30 min + 17 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke krokante gebakjes van bladerdeeg gevuld met een romige custardpudding en vers fruit

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • **

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.