Bladerdeeg

Bladerdeeg

Bladerdeeg is super makkelijk en lekker natuurlijk. Je kunt er bijvoorbeeld hartige bladerdeeg hapjes en snacks mee maken of gebruiken voor zoete bladerdeeg taartjes. Van appelflappen tot quiche en van kaasstengels tot saucijzenbroodjes.

Plaattaart met aardbeien en kokos
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6-8 stukken
  • *

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • **

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Croissant krans met spinazie
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Lekker bij de lunch of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Paas tompoucen
  • Bakrecept
  • 1 uur + 20 min oventijd + 2 uur afkoelen
  • 8 stuks
  • ***

Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat

Bladerdeegrolletjes met champignons
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Kerst ovenschotel met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberries en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren. Leuk om te serveren met kerst.

Tarte tatin met witlof
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 porties
  • **

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof bladerdeegtaart uit de oven met sinaasappel en geitenkaas.

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Knakworst mummies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Halloweenavondje? Maak deze grappige knakworst mummies. Ook handig voor tijdens de trick-or-treat wandeling.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!