Bladerdeeg

Bladerdeeg

Bladerdeeg is super makkelijk en lekker natuurlijk. Je kunt er bijvoorbeeld hartige bladerdeeg hapjes en snacks mee maken of gebruiken voor zoete bladerdeeg taartjes. Van appelflappen tot quiche en van kaasstengels tot saucijzenbroodjes.

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Supermakkelijke hartige snack van bladerdeeg in de vorm van een letter S voor Sinterklaas. Lekker bij de borrel of bij een kom soep.

Vegetarische empanadas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 empanada's
  • **

Empanadas zijn ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartig brunchhapje. Met vegan taartdeeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Chocolade croissant rolletjes
  • Ontbijt
  • 5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 8 rolletjes
  • **

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Kaasvlinders
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Spinazie feta bladerdeegrolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

Bladerdeegschelpen met fruit
  • Bakrecept
  • 30 min + 17 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke krokante gebakjes van bladerdeeg gevuld met een romige custardpudding en vers fruit

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • **

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Spiraal taart met brie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. In 20 minuten zet je hem in de oven.

Plaattaart met aardbeien en kokos
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6-8 stukken
  • *

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Kip kerrie bladerdeeghapjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie. Een ideale borrelsnack.

Zalm in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto. In 20 minuten voorbereid. Lekker met een salade erbij.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • **

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Pasteitjes met roerei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

Croissant krans met spinazie
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Lekker bij de lunch of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.