Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY: bechamelsaus maken

Er zijn van die dingen die je uit gemak kant en klaar koopt in een pakje of zakje. Maar waarvan, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, niet anders meer wil. Bechamelsaus is er daar een van.

Je hebt maar 3 basis ingrediënten nodig, en die heb je vast standaard in huis: bloem, boter en melk. En wat peper en zout om op smaak te brengen. En omdat bechamelsaus vrij neutraal is van smaak kun je er veel kanten mee op. Wat dacht je van als saus over de groenten of ovenschotel. Of over de pasta en natuurlijk als basis voor lasagne.

Recept bechamelsaus:

Ingrediënten
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml volle melk
Peper en zout
Snufje nootmuskaat

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem er door met een garde of houten lepel. Bak de roux 2 a 3 minuutjes tot hij een zanderige structuur krijgt. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend met de garde toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout en nootmuskaat.

Tips:
Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe.
Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus.

3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Diny - Reageren 16-05-2016 om 10:46 uur

Kan dit ook met lactosevrije producten??

Stephanie | Kookles Thuis - Reageren 15-04-2016 om 11:45 uur

Hoi Sandra, Wat een mooi filmpje zeg! Duidelijk en leuk om te kijken. Ik gebruik bechamelsaus ook wel eens om groente te gratineren bijvoorbeeld witlof of bloemkool met een beetje kaas.

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel