Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

DIY: bechamelsaus maken

Er zijn van die dingen die je uit gemak kant en klaar koopt in een pakje of zakje. Maar waarvan, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, niet anders meer wil. Bechamelsaus is er daar een van.

Je hebt maar 3 basis ingrediënten nodig, en die heb je vast standaard in huis: bloem, boter en melk. En wat peper en zout om op smaak te brengen. En omdat bechamelsaus vrij neutraal is van smaak kun je er veel kanten mee op. Wat dacht je van als saus over de groenten of ovenschotel. Of over de pasta en natuurlijk als basis voor lasagne.

Recept bechamelsaus:

Ingrediënten
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml volle melk
Peper en zout
Snufje nootmuskaat

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem er door met een garde of houten lepel. Bak de roux 2 a 3 minuutjes tot hij een zanderige structuur krijgt. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend met de garde toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout en nootmuskaat.

Tips:
Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe.
Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus.

Reacties

Laat je reactie achter

ST
Stephanie | Kookles Thuis 15 april 2016 om 11:45

Hoi Sandra, Wat een mooi filmpje zeg! Duidelijk en leuk om te kijken. Ik gebruik bechamelsaus ook wel eens om groente te gratineren bijvoorbeeld witlof of bloemkool met een beetje kaas.

D
Diny 16 mei 2016 om 10:46

Kan dit ook met lactosevrije producten??

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×