Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY: bechamelsaus maken

Er zijn van die dingen die je uit gemak kant en klaar koopt in een pakje of zakje. Maar waarvan, als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt, niet anders meer wil. Bechamelsaus is er daar een van.

Je hebt maar 3 basis ingrediënten nodig, en die heb je vast standaard in huis: bloem, boter en melk. En wat peper en zout om op smaak te brengen. En omdat bechamelsaus vrij neutraal is van smaak kun je er veel kanten mee op. Wat dacht je van als saus over de groenten of ovenschotel. Of over de pasta en natuurlijk als basis voor lasagne.

Recept bechamelsaus:

Ingrediënten
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml volle melk
Peper en zout
Snufje nootmuskaat

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem er door met een garde of houten lepel. Bak de roux 2 a 3 minuutjes tot hij een zanderige structuur krijgt. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend met de garde toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout en nootmuskaat.

Tips:
Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe.
Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus.

3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: pastaschotel Hawaï
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Diny - Reageren 16-05-2016 om 10:46 uur

Kan dit ook met lactosevrije producten??

Stephanie | Kookles Thuis - Reageren 15-04-2016 om 11:45 uur

Hoi Sandra, Wat een mooi filmpje zeg! Duidelijk en leuk om te kijken. Ik gebruik bechamelsaus ook wel eens om groente te gratineren bijvoorbeeld witlof of bloemkool met een beetje kaas.

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
Gegrilde kip tzatziki van de BBQ
Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ