Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sauzen

Sauzen

En lekker sausje kan een gerecht helemaal maken! En met deze recepten heb je geen pakje of zakje meer nodig. Van zelfgemaakte bechamelsaus tot tacosaus of witte wijnsaus. Deze sauzen zijn lekker bij de pasta, vlees, vis of groenten.

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 1 portie
  • **

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken, lekker bij vis of groente!

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Recept voor bechamelsaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • **

Zelf super makkelijk bechamelsaus maken, dat kan met dit basisrecept voor romige bechamelsaus. Lekker bij lasagne, pasta of ovenschotel met groenten en/of vis

Zelfgemaakte cocktailsaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Recept voor lekker romige cocktailsaus die niet mag ontbreken tijdens een BBQ of als dip op een feestje

Pasta met truffel roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit pasta recept met champignons en truffel is echt genieten en super makkelijk te maken!

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Zigeunersaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Teriyakisaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten

Kerriesaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Deze saus maak je heel makkelijk zelf en is lekker bij o.a. kip en groenten

Zelfgemaakte gorgonzolasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Met maar 6 ingrediënten maak je deze romige en smaakvolle gorgonzolasaus, lekker bij pasta of een stukje vlees zoals biefstuk

Vis met saliesaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Als je met de kerst vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel

Hertenrugfilet met veenbessensaus
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een feestje op je bord: hertenrugfilet met romanesco, knolselderij puree en veenbessensaus

Biefstuk met salie roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 1 UUR WACHTTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker stukje biefstuk met de perfecte salie roomsaus gemaakt van zelfgemaakte bouillon

Varkenshaas met mosterdsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Gepocheerde schol met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Heerlijk visrecept voor de kerst; scholfilet met saus van roomboter, dille en kappertjes

Zelfgemaakte barbecuesaus
  • Bijgerecht
  • 5 MINUTEN
  • 8 PORTIES
  • *

In een paar minuten zet je deze heerlijke bbq saus op tafel

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

Ossenhaas met rode wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×