Sauzen

Sauzen

En lekker sausje kan een gerecht helemaal maken! En met deze recepten heb je geen pakje of zakje meer nodig. Van zelfgemaakte bechamelsaus tot tacosaus of witte wijnsaus. Deze sauzen zijn lekker bij de pasta, vlees, vis of groenten.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Vegan groene pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Zelfgemaakte barbecuesaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 portie
  • *

In een paar minuten zet je deze heerlijke bbq saus op tafel met slechts 5 ingrediënten.

Jus maken (zonder vlees)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische en zelfs vegan jus met een volle smaak van sjalotjes, sojasaus en tijm. Lekker bij aardappels, (vega)bal of stamppot. 

Appelmoes maken
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard.

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 1 portie
  • **

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken, lekker bij vis of groente!

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Satésaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kom
  • *

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Recept voor bechamelsaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 portie
  • **

Zelf super makkelijk bechamelsaus maken, dat kan met dit basisrecept voor romige bechamelsaus. Lekker bij lasagne, pasta of ovenschotel met groenten en/of vis

Zelfgemaakte cocktailsaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Recept voor lekker romige cocktailsaus die niet mag ontbreken tijdens een BBQ of als dip op een feestje

Pasta met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit pasta recept met champignons en truffel in een heerlijke roomsaus is echt genieten en super makkelijk te maken.

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Zigeunersaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Teriyakisaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maak je met 6 ingredienten en is heerlijk in een wokrecept met vlees en/of groenten