Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba’s, courgettesoep, bruschetta’s en spaghetti aglio olio.

kokos maïssoep
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere romige maar toch frisse soep met maïs, kokos en koriander

Panzanella
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum

Spanakopita cups
  • Voorgerecht
  • 45 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 9 STUKS
  • **

Leuke variant op de Griekse driehoekjes van filodeeg gevuld met spinazie en feta

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKS
  • **

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Basilicumsoep met kaasballetjes
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere verse basilicumsoep met zelfgemaakte parmezaanse kaasbolletjes

Champignons met gorgonzola
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Smakelijke combinatie van gevulde champignons in een romige paprikasaus

Ravioli met champignonvulling
  • Voorgerecht
  • 60 MIN
  • CA 20 STUKS
  • ***

Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter

Crostini met paddenstoelen en perensalsa
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 8 STUKS
  • *

Knapperig brood met cantharellen, geitenkaas, pecannoten en frisse perensalsa

Stokbroodjes met geitenkaas en spek
  • Voorgerecht
  • 10 MIN + 5 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Smakelijk voorgerecht of hapje van stokbrood met geitenkaas en pijnboompitten omwikkeld met spek

Gepaneerde garnalen
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Krokante reuzengarnalen met pittige Indische dip, lekker als voorgerecht of als snack

Lentesoep met gepocheerd ei
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kom helemaal in de lentestemming met dit recept voor heerlijke slasoep met gepocheerd ei en amandel

Linzensoep met chorizo
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Indiase samosa
  • Voorgerecht
  • 40 MIN + 20 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • **

Lekker Indiaas voorgerecht of hapje gevuld met aardappel en erwtjes gemengd met een milde curry 

Camembert uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker om uit te dippen; camembert met knoflook, honing en tijm uit de oven

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere romige witlofsoep met stukjes amandel en peterselie

Koninginnesoep
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere koninginnesoep met kip, wortel en erwtjes, nu makkelijk en snel zelf gemaakt

Salade met druiven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lekkere salade met druiven, blauwe kaas en pecannoten voor bij het hoofdgerecht of vooraf

Herfstsalade gewikkeld in parmaham
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en blauwe kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Niet alleen een hele lekkere soep maar ook nog eens gezond, rode bieten bevatten namelijk veel antioxidanten

Zomersalade met aardbeien
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN + 1 UUR WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien gemarineerd in balsamicoazijn

Soep met waterkers en erwtjes
  • Voorgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Recept voor gezonde en lekkere soep met erwtjes, waterkers en prei, in 20 minuten op tafel

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

Glutenvrije tempura
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Plakken courgette en garnalen in een knapperig jasje van glutenvrij beslag geserveerd met een dipsausje.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×