Een smakelijke verzameling van makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook vooral lekker en makkelijk. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingrediënten.
Herfstiger kan bijna niet met dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met paddenstoelen, kip en heerlijke kruiden. Weinig voorbereiding, want de oven doet het meeste werk.
Chana masala is een kikkererwtencurry en een populair Indiaas gerecht. Gemaakt met een heerlijke Indiase kruidenmix en kikkererwten.
Ook de bekendste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn makkelijk te veganizen. Wat dacht je van deze vegan taco’s met guacamole? Lekker, simpel én voedzaam.
Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.
Snacken doe je verantwoord met deze rijkelijk gevulde pure chocolade met noten en superfood. Je hebt dit binnen een kwartiertje al gemaakt en je kunt heerlijk variëren met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.
Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.
Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.
Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.
Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.
Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.
Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.
Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rösti met knoflook en rozemarijn
Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.
Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.
Groenten eten wordt een feestje met deze makkelijk te maken en ook nog eens glutenvrije groenten muffins. Lekker met Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas.
Eenvoudige toast belegd met smeuïge avocado, zoute feta en vleugje pittigheid door de chilivlokken. Ideaal als vezelrijke lunch met gezonde vetten.
Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse avocado dip is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.
De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.
Een smaakvolle maïssoep die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Een verrassende soep die je in 20 minuutjes maakt. Probeer het ook eens! Extra lekker met een snufje chili.
Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.
Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.
Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.
Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas.