
Lasagne soep
Ontdek een nieuwe draai aan het klassieke lasagnegerecht met deze lasagne soep! Deze heerlijke soep barst van smaak, met paprika's, champignons, heerlijke kruiden en lasagnebladen, alles in een rijke basis van tomatensaus.
25 M
Ingrediƫnten: Lasagne soep
Voor personen
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
2 paprika's
-
250 gr champignons
-
1 blikje tomatenpuree
-
1 Snuf oregano
-
1 snuf chili ( optioneel )
-
1 snuf tijm
-
verse basilicum
-
400 ml tomatensaus
-
600 ml bouillon
-
200 gr lasagnebladen
-
4 eetlepels geraspte kaas
-
4 eetlepels crème fraîche
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Lasagne soep
-
Begin met het fijnsnijden van de ui en knoflook. Verhit wat olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Snijd ondertussen de paprikaās in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht beginnen te worden.
-
Voeg vervolgens een snufje oregano, tijm samen met wat chili als je van pittig houdt. Voeg nu het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. Laat dit een paar minuten meebakken om de smaken te intensiveren.
-
Giet de tomatensaus en bouillon in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng de soep aan de kook. Breek ondertussen de lasagnebladen in kleinere stukken en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Voeg ook wat verse basilicum toe.
-
Serveer de lasagnesoep in kommen. Garneer met wat geraspte kaas, een lepel crème fraîche en wat verse basilicum. Geniet van deze unieke en smaakvolle draai aan de traditionele lasagne!
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
19 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 350
- vet 12 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 45 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 15 gr
- zout 2 gr
Ook lekker