Lasagne soep

Ontdek een nieuwe draai aan het klassieke lasagnegerecht met deze lasagne soep! Deze heerlijke soep barst van smaak, met paprika's, champignons, heerlijke kruiden en lasagnebladen, alles in een rijke basis van tomatensaus.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het fijnsnijden van de ui en knoflook. Verhit wat olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht beginnen te worden.

  2. Voeg vervolgens een snufje oregano, tijm samen met wat chili als je van pittig houdt. Voeg nu het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. Laat dit een paar minuten meebakken om de smaken te intensiveren.

  3. Giet de tomatensaus en bouillon in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng de soep aan de kook. Breek ondertussen de lasagnebladen in kleinere stukken en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Voeg ook wat verse basilicum toe.

  4. Serveer de lasagnesoep in kommen. Garneer met wat geraspte kaas, een lepel crème fraîche en wat verse basilicum. Geniet van deze unieke en smaakvolle draai aan de traditionele lasagne!

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!