Rode kool salade

Geniet van deze verrukkelijke rode kool salade met knapperige peen julienne, sappige appel en een romige Griekse yoghurtdressing. Met een heerlijke toevoeging van walnoten en rozijn. Een smaakvol bijgerecht met verschillende kleuren en texturen.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de rode kool fijn. Doe deze in een kom en voeg de peen julienne toe.

  2. Snijd de appel in stukjes en voeg toe aan de rode kool samen met de walnoten en rozijnen.

  3. Doe dan de yoghurt, citroensap, peper en zout erbij en schep alles goed door elkaar.

  4. Deze rode koolsalade is lekker als lunch of bijgerecht.

  5. Tip: bewaar de rode kool salade afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!