
Rode kool salade
Geniet van deze verrukkelijke rode kool salade met knapperige peen julienne, sappige appel en een romige Griekse yoghurtdressing. Met een heerlijke toevoeging van walnoten en rozijn. Een smaakvol bijgerecht met verschillende kleuren en texturen.
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr rode kool
-
100 gr peen julienne
-
1 appel
-
3 eetlepels Griekse yoghurt
-
2 eetlepels citroensap
-
75 gr rozijnen
-
75 gr walnoten
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de rode kool fijn. Doe deze in een kom en voeg de peen julienne toe.
-
Snijd de appel in stukjes en voeg toe aan de rode kool samen met de walnoten en rozijnen.
-
Doe dan de yoghurt, citroensap, peper en zout erbij en schep alles goed door elkaar.
-
Deze rode koolsalade is lekker als lunch of bijgerecht.
-
Tip: bewaar de rode kool salade afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker