Gezonde recepten

Gezonde recepten

Een smakelijke verzameling van makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook vooral lekker en makkelijk. Gezond eten hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. Deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingrediënten.

Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.

Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere lichte, maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas en perzik met een frisse en kruidige dressing.

Wrap bowl met biefstuk
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Geniet van onze super snelle gevulde wraps bowls met biefstuk. Met gekruide biefreepjes, paprika en ananas. Een eenvoudig te maken gerecht dat zowel lekker als voedzaam is, perfect voor drukke doordeweekse avonden.

Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Watermeloen pizza’s
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere frisse en zomerse snack of traktatie van een plak watermeloen belegd met fruit en yoghurt.

Quinoa salade met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke voedzame salade op basis van quinoa met groenten en feta. Deze makkelijke salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies,. Een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue. Lekker met een sausje om in te dippen.

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Wrap kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijke maaltijd van wraps gevuld met Oosterse kip in teriyaki saus met komkommer, mango en cashewnoten.

Vegan groene pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Zelfgemaakte ice tea
  • Drankjes
  • 10 min + 6 uur wachttijd
  • 4 tot 6 glazen
  • *

Deze gezonde homemade icetea is heerlijk verfrissend op een warme dag. Met weinig voorbereiding en maar 3 basisingrediënten zet je een heerlijk verfrissend drankje op tafel.

Biefstukspies met salsa verde
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze gegrilde spiesen met biefstuk zijn lekker uit de pan of van de bbq. De salsa verde maakt het lekker fris en kruidig.

Kiwi smoothie met avocado
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 smoothies
  • *

Met deze smoothie heb je een kickstart van een ochtend, want hij zit boordevol vitamines. Extra lekker door de gele kiwi en de romige avocado.

Gevulde aubergine met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische en gezonde maaltijd; aubergine gevuld met quinoa, amandelen en geitenkaas met een Indiaas tintje

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Tomatensalade met burrata
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 borden
  • *

Serveer deze mooie Italiaanse salade van verschillende soorten tomaat met een bol zachte burrata en je bent in heaven!

Salade met kersen en mozzarella
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

3 x fruitwater maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Heerlijk fris en gezond water met smaakjes gemaakt met vers fruit, ideaal voor op tafel in de zomer of als lekkere dorstlesser tussendoor. 

Romige vegan curry met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige zoete aardappel curry gemaakt met nog meer kleurrijke groenten en pindasmaak. Serveer het met rijst of naanbrood.

Aardbeien smoothie
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Mmm, een heerlijke aardbeiensmoothie met amandelmelk en havermout. Extra romig door de banaan die er ook in zit.

Vegan chocolade milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.