Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 x roomkaas truffels

3 varianten roomkaas truffels met tomaatjes, perzik en champignons

 

Ingrediënten
400 gr roomkaas
80 gr Pijnboompitten
Ca 6 gedroogde tomaatjes
25 gr bieslook
100 gr Champignons
60 gr Walnoten
1 perzik uit blik
Peper en zout
Klein klontje boter
 
Bereiding
Verdeel de roomkaas over 3 kommetjes.
Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder boter of olie bruin en laat ze afkoelen. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de roomkaas in het eerste kommetje. Pak met 2 kleine lepeltjes een schepje (ter grootte van een walnoot) van het tomaten-roomkaas mengsel en rol deze door de pijnboompitten. Als je een diep bord of kommetje gebruikt kun je zachtjes hiermee schudden zodat het balletje vanzelf door de pijnboompitten rolt, zo houd je je handen schoon.
Snijd de champignons in kleine stukjes en bak ze 3 minuutjes in de boter. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Meng de champignons met de roomkaas in het tweede kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Hak de bieslook fijn en doe deze in een diep bord of kommetje. Pak met een schepje van het champignon-roomkaas mengsel en rol deze door de bieslook. Zorg er voor dat alle zijdes goed bedekt zijn.
Hak de walnoten fijn in de keukenmachine. Laat de perzik goed uitlekken en snijd in kleine stukjes. Meng ze met het laatste deel van de roomkaas. Rol of schud ze door de walnootkruimels.
Serveer ze samen op een bord. Ook lekker met stokbrood of op toast.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×