Aardbeien Romanoff

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

Nagerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de helft van de aardbeien in stukken. Doe deze in een kommetje en meng met de suiker en wodka. Laat zolang staan.

  2. Pureer de andere helft van de aardbeien fijn met een staafmixer (blender of vork kan ook).

  3. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe en klop er doorheen.

  4. Spatel dan de gepureerde aardbeien door de room, doe dit niet lang.

  5. Vul glazen of kommetjes met wat van de aardbeienroom. En top deze af met de in wodka gemarineerde aardbeien.

  6. Garneer met een extra aardbeitje en/of munt.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!