Ga naar de inhoud
Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr aardbeien
  • 1 scheut wodka
  • 2 theelepels suiker
  • 200 ml slagroom
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Munt om te garneren

Benodigdheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de helft van de aardbeien in stukken. Doe deze in een kommetje en meng met de suiker en wodka. Laat zolang staan.


  2. Pureer de andere helft van de aardbeien fijn met een staafmixer (blender of vork kan ook).


  3. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe en klop er doorheen.


  4. Spatel dan de gepureerde aardbeien door de room, doe dit niet lang.


    Aardbeien Romanoff stap 1 Aardbeien Romanoff stap 2 Aardbeien Romanoff stap 3
  5. Vul glazen of kommetjes met wat van de aardbeienroom. En top deze af met de in wodka gemarineerde aardbeien.


  6. Garneer met een extra aardbeitje en/of munt.