Ga naar de inhoud
Aardbeiensalade met geitenkaas

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr aardbeien
  • 75 gr veldsla
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gr geitenkaas
  • 0.5 komkommer
  • 1 avocado
  • verse basilicum blaadjes

Dressing

  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.


  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte eruit. Snijd de rest in dunne halve maantjes. Doe deze in een kom samen met de sla, verse blaadjes basilicum en aardbeien.


    salade_aardbeien salade_aardbeien salade_aardbeien
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg deze toe aan de salade en schep er doorheen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes of stukjes. Verdeel deze samen met de geitenkaas en pijnboompitten over de salade.