Andijvietaart met rookworst

Een lekkere variant op de Hollandse winterkost met andijvie, aardappel en rookworst in een taartvorm

Ingrediënten
Deeg:
250 gr bloem
150 gr koude boter in blokjes + om in te vetten
Snufje zout
1 eierdooier
2 eetl paneermeel
 
Vulling:
500 gr andijvie, gewassen en in reepjes
1 rookworst, in stukjes
500 gr geschilde aardappelen
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Klontje boter
1 ui, gesnipperd
1 blokje groentebouillon
250 gr creme fraiche
50 gr geraspte kaas
3 eieren
 
Materialen
Taart/springvorm van ca 23 cm
Mixer met deeghaken
 
Bereiding
Meng de bloem, boter en een snufje zout met een mixer met deeghaken door elkaar. Voeg de eierdooier toe en kneed daarna met je handen tot een soepele deegbal. Vet de taartvorm in bekleed de vorm het het deeg. Je kunt het deeg eerst uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht of je kunt het deeg met je vingers over de taartvorm verdelen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Zet de vorm daarna in de koelkast.
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5 minuten en giet ze daarna af. Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui even aan. Voeg de andijvie (in porties) toe en bak deze ongeveer 3 minuutjes aan totdat deze begint te slinken. Breng op smaak met wat nootmuskaat en verkruimel het groentebouillonblokje er boven en roer goed door. Voeg de aardappeltjes en de stukjes rookworst bij de andijvie en verdeel alles over de taartvorm. Klop de eieren, creme fraiche en de kaas los in een kom en voeg wat peper en zout toe. Schenk het eiermengsel over de taartvorm en zet ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven totdat hij van binnen gaar is en bovenop licht bruin is. De taart is vrij zwaar en machtig dus voor gote eters voor 4 personen maar voor normale en wat kleinere eters moet je rekenen op 6 personen.
 
55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.