Appel kaneel cake

Makkelijk basisrecept voor een lekkere luchtige appelcake met stukjes appel en een vleugje kaneel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in stukken en doe samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Mix ze tot een romig mengsel. Mix een voor een de eieren en door en mix het 1 minuut tot een glad en luchtig mengsel.

 Meng het bakmeel met de kaneel en een snufje zout. Voeg nu in porties bij het romige mengsel van boter en suiker en mix nog 2 minuutjes goed door op de hoogste stand. Schil de appel, snijd in blokjes en meng met de maizena. Hierdoor heb je minder kans dat de stukjes appel naar de bodem zinken tijdens het bakken. Spatel de appels door het beslag

 Vet de cakevorm in en bestrooi met paneermeel en doe het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 60 min gaar. Laat 15 minuutjes afkoelen en draai de vorm dan voorzichtig om en laat de appelcake volledig afkoelen. Lekker met poedersuiker of slagroom.

 Tip: welke appels kun je het beste gebruiken in deze cake? Het is lekker om in in het seizoen (herfst en winter) te kiezen voor Goudreinet appels, deze zijn stevig en friszuur. Maar ook Jonagold, Elstar of Gala zijn heel geschikt.

cake met appel en kaneel www.leukerecepten.nl
291 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.