Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appel-kaneelcake

Makkelijk recept voor heerlijke stevige cake met stukjes appel en kaneel
 
Ingrediënten
200 gr roomboter, op kamertemperatuur
200 gr zelfrijzend bakmeel
175 gram suiker
2 theel kaneel
1 zakje vanillesuiker
4 grote eieren, op kamertemperatuur
snufje zout
2 appels
1 eetl bloem
Boter om in te vetten
1 eetl paneermeel
 
Materialen
1 cakeblik van ca. 30 cm lang
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in stukken en doe samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Mix ze tot een romig mengsel. Mix een voor een de eieren en door en mix het 1 minuut tot een glad en luchtig mengsel. Voeg nu in porties het bakmeel er bij en mix het beslag nog 2 minuutjes goed door op de hoogste stand. Schil de appel, snijd in blokjes en meng met de kaneel en de bloem. Vet de cakevorm in en bestrooi met paneermeel. Spatel de appels door het beslag en giet alles in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 60 min gaar.
Beoordeling (216 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst