Ga naar de inhoud
Appel kruimel cake

Appel kruimel cake

Deze appel kruimel cake geeft me een heerlijk warm gevoel, de zachte appels met kaneel en de knapperige, zoete kruimellaag zijn een topcombinatie. Een recept dat ik graag maak als ik extra gezelligheid aan mijn dag wil geven. Mmm, als ik de foto's zie wil ik zo weer een stuk pakken!

20 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 160 gr suiker
  • 190 gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 snuf zout

Appel mengsel:

  • 2 grote appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Kruimellaag:

  • 60 gr koude boter
  • 90 gr bloem
  • 75 gr suiker

Benodigdheden:

  • bakvorm ca. 26 x 18 cm

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).


  2. Klop de boter met de suiker met een mixer licht en romig. Voeg Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n de eieren toe, en mix tot een glad beslag ontstaat.


  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout rustig door het beslag tot alles goed gemengd is.


  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze in en giet het beslag erin, verdeel gelijkmatig.


    Appel kruimel cake stap 1 Appel kruimel cake stap 2 Appel kruimel cake stap 3
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes of blokjes. Meng ze in een kom met de kaneel en suiker. Je kunt op dit moment ook wat rozijnen of gehakte noten toevoegen als je dat lekker vindt.


  6. Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over het beslag in de vorm.


  7. Maak de kruimellaag door de koude boter, bloem en suiker met je handen tot een kruimelig deeg te wrijven. Verdeel de kruimels over de laag appels.


    Appel kruimel cake stap 4 Appel kruimel cake stap 5 Appel kruimel cake stap 6
  8. Bak de cake 40 tot 50Ā  minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kruimels goudbruin zijn en een satĆ©prikker er schoon uitkomt.


  9. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.


  10. Bewaar de cake luchtdicht buiten de koelkast tot 3 dagen, of vries in om langer te bewaren.