Ga naar de inhoud
Abrikozen crumble gebak

Abrikozen crumble gebak

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 120 gr boter ( in blokjes )
  • 270 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 20 gr amandelen ( gehakt of geschaafd )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 klein eitje
  • 6 verse abrikozen
  • 100 gr Abrikozenjam

Benodigdheden

  • Bakvorm ( 20 x 20 cm )
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, dit kun je doen door het bakpapier iets vochtig te maken en te verfrommelen en vervolgens in de vorm te leggen.


  2. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen. Verdeel ongeveer de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem.


    Abrikozen crumble gebak Abrikozen crumble gebak Abrikozen crumble gebak
  3. Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de abrikozenkoek 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.


    Abrikozen crumble gebak Abrikozen crumble gebak Abrikozen crumble gebak
  4. Tip: zijn er geen verse abrikozen verkrijgbaar, ga dan voor ca. 300 gr abrikozen op sap. Laat dan de jam achterwege.