Abrikozen crumble gebak

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

Bakrecept 25 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 9 personen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, dit kun je doen door het bakpapier iets vochtig te maken en te verfrommelen en vervolgens in de vorm te leggen.

  2. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen. Verdeel ongeveer de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem.

  3. Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de abrikozenkoek 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.

  4. Tip: zijn er geen verse abrikozen verkrijgbaar, ga dan voor ca. 300 gr abrikozen op sap. Laat dan de jam achterwege.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!