Appeltaart overnight oats

Dit ontbijt heeft veel weg van een stuk appeltaart, maar deze kun je gewoon elke ochtend eten als gezonde start van de dag.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Voeg de stukjes appel met kaneel, honing en water toe aan een pannetje en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen tot een compote. Prak eventueel de appels iets meer. Meng de havermout met rozijnen en amandelmelk goed door elkaar.

 De compote en havermout mogen nu een uurtje of hele nacht in de koelkast. De dag erna kunnen er laagjes gemaakt worden van havermout, appelcompote en yoghurt. Als laatste gehakte nootjes er overheen.

 Tip: De overnight oats kunnen ongeveer 5 dagen in een luchtdichte pot in de koelkast bewaard worden. Erg handig om alvast je ontbijt voor de week voor te bereiden.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

292 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.