Appeltaart wafels
Makkelijk wafelrecept met de smaak en geur van verse appeltaart
40 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
225 gram witte basterdsuiker
-
4 eieren
-
0.5 zakje bakpoeder
-
225 gram volkoren bloem
-
185 gram boter
-
100 ml melk
-
1 appels
-
1 theelepel kaneel
-
75 gr rozijnen geweld
-
Optioneel: slagroom
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker toe en meng deze er roerend doorheen.
-
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten boter toe. Voeg de volkorenbloem, bakpoeder en kaneel toe en roer er door. Voeg de melk toe en roer nogmaals goed door.
-
Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Schep dit samen met de rozijnen door het beslag.
-
Verhit het wafelijzer en vet iets in met wat boter. Schep ongeveer 1,5 sauslepel per wafel in het ijzer en bak deze in ca 4 minuten gaar. Lekker met een flinke toef slagroom.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
83 stemmen
Ook lekker