Ga naar de inhoud
Mini calzone pizza’s

Mini calzone pizza’s

Kleine gevulde pizza's met een lekkere vulling van o.a. mozzarella en paprika. Lekker als hapje of hartige snack op een feestje!

45 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 x basisdeeg pizza of een pak pizza mix a 450 gr
  • 5 plakken salami ( boterhamworst )
  • 10 eetlepels pizzasaus
  • 1 bol mozzarella
  • 1 paprika
  • 15 olijven
  • Olijfolie om te bestrijken

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Deegroller

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Maak het deeg volgens het recept of via de verpakking. Maak er 10 kleine balletjes van en rol deze uit met een deegroller. Besmeer deze met wat pizzasaus en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Houd een gedeelte van de rondjes vrij en beleg de andere helft met wat stukjes salami, paprika, mozzarella en olijf.


  2. Klap de onbelegde helft over de vulling en druk de randen goed op elkaar. Vouw de rand daarna met je vingers met een draaibeweging om zodat er een mooi randje ontstaat. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bak ze 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.