Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini calzone pizza’s

Kleine gevulde pizza's met een lekkere vulling van o.a. mozzarella en paprika. Lekker als hapje of hartige snack op een feestje!

Ingrediënten
  • 1 x basisdeeg pizza of een pak pizza mix a 450 gr
  • 5 plakken salami (boterhamworst)
  • 10 eetlepels pizzasaus
  • 1 bol mozzarella
  • 1 paprika
  • 15 olijven
  • Olijfolie om te bestrijken
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier
  • deegroller

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak het deeg volgens het recept of via de verpakking. Maak er 10 kleine balletjes van en rol deze uit met een deegroller. Besmeer deze met wat pizzasaus en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Houd een gedeelte van de rondjes vrij en beleg de andere helft met wat stukjes salami, paprika, mozzarella en olijf.

Klap de onbelegde helft over de vulling en druk de randen goed op elkaar. Vouw de rand daarna met je vingers met een draaibeweging om zodat er een mooi randje ontstaat. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bak ze 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
 

mini-calzone

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×