Ijstaart met nougatine en schuimpjes

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Bakrecept 30 min + 4 uur vriestijd

ingrediënten

voor 12 personen

Bodem

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter of margarine en voeg toe aan de koekkruimels en meng door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels hierover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

  2. Mix de slagroom met de versteviger lobbig.

  3. Maal of sla de schuimpjes in stukjes (bewaar er een paar voor de garnering). Schep door de slagroom samen met de nougatine.

  4. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

  5. Haal de taart uit de vriezer en garneer met wat karamelsaus in het midden en bestrooi eventueel met wat extra nougatine.

  6. Druk de overgebleven schuimpjes erop in een cirkel.

  7. Snijd met een scherp mes de randen los van de springvorm en serveer de taart in punten.

  8. Tip: na het garneren en versieren kun je de taart weer invriezen tot maximaal 6 maanden.

Heeft het gesmaakt?
157 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!