Ijstaart met nougatine met schuimpjes

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bodem
Benodigdheden:

Bereiding

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter of margarine en voeg toe aan de koekkruimels en meng door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels hierover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

Mix de slagroom met de versteviger lobbig.

Maal of sla de schuimpjes in stukjes (bewaar er een paar voor de garnering). Schep door de slagroom samen met de nougatine.

Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de taart uit de vriezer en garneer met wat karamelsaus in het midden en bestrooi eventueel met wat extra nougatine.

Druk de overgebleven schuimpjes erop in een cirkel.

Snijd met een scherp mes de randen los van de springvorm en serveer de taart in punten.

Tip: na het garneren en versieren kun je de taart weer invriezen tot maximaal 6 maanden.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!