Ga naar de inhoud
Ijstaart met nougatine en schuimpjes

Ijstaart met nougatine en schuimpjes

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

30 M + 4 U vriestijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger ( 8gr )
  • 130 gr meringue schuimpjes
  • 3 eetlepels nougatine
  • 2 eetlepels karamelsaus

Bodem

  • 175 gr koffieleutjes
  • 40 gr boter of margarine

Benodigdheden:

  • Springvorm ( 22-24 cm )
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter of margarine en voeg toe aan de koekkruimels en meng door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels hierover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.


  2. Mix de slagroom met de versteviger lobbig.


  3. Maal of sla de schuimpjes in stukjes (bewaar er een paar voor de garnering). Schep door de slagroom samen met de nougatine.


    ijstaart-nogatine-0
  4. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.


  5. Haal de taart uit de vriezer en garneer met wat karamelsaus in het midden en bestrooi eventueel met wat extra nougatine.


  6. Druk de overgebleven schuimpjes erop in een cirkel.


  7. Snijd met een scherp mes de randen los van de springvorm en serveer de taart in punten.


  8. Tip: na het garneren en versieren kun je de taart weer invriezen tot maximaal 6 maanden. Het is ook heel leuk om de schuimpjes zelf te maken met dit meringue schuimpjes recept.