Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Lunch recept 20 min + 30 min marineren

ingrediënten

voor 4 stuks

Tempeh

Saus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tempeh in ongeveer 16 dunne plakjes. Leg deze in een bakje. Meng de ketjap, gember, sesamolie en suiker door elkaar en schenk dit over de plakjes tempeh en laat ca. 30 minuten (of langer) marineren.

  2. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en doe deze samen met de peen julienne in een kom.

  3. Pers het sap uit de limoen en meng met de witte wijnazijn en suiker. Giet dit over de komkommer en wortel en meng door elkaar.

  4. Meng voor het sausje de mayonaise met de chili en het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de plakjes tempeh licht krokant in ca. 8 minuten op middel tot hoog vuur.

  5. Snijd de broodjes bijna helemaal doormidden en beleg de broodjes met wat van de zure komkommer en wortel. Leg een paar plakjes tempeh erop en verdeel wat saus er over. Maak het af met wat verse koriander.

  6. Tips: In plaats van peen julienne zou je ook een winterpeen of wortels kunnen raspen.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!