Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.
20 M + 30 M marineren
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 pistoletjes
-
150 gr peen julienne
-
0.5 komkommer
-
2 theelepels suiker
-
Scheutje witte wijnazijn
-
1 limoen
-
verse koriander ( optioneel )
Tempeh
-
250 gr tempeh
-
1 scheutje (dikke) ketjap
-
3 cm gember
-
2 eetlepels sesamolie
-
1 theelepel bruine suiker
Saus
-
2 eetlepels mayonaise ( plantaardig )
-
Snuf chilipoeder
-
0.5 limoen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de tempeh in ongeveer 16 dunne plakjes. Leg deze in een bakje. Meng de ketjap, gember, sesamolie en suiker door elkaar en schenk dit over de plakjes tempeh en laat ca. 30 minuten (of langer) marineren.
-
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en doe deze samen met de peen julienne in een kom.
-
Pers het sap uit de limoen en meng met de witte wijnazijn en suiker. Giet dit over de komkommer en wortel en meng door elkaar.
-
Meng voor het sausje de mayonaise met de chili en het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de plakjes tempeh licht krokant in ca. 8 minuten op middel tot hoog vuur.
-
Snijd de broodjes bijna helemaal doormidden en beleg de broodjes met wat van de zure komkommer en wortel. Leg een paar plakjes tempeh erop en verdeel wat saus er over. Maak het af met wat verse koriander.
-
Tips: In plaats van peen julienne zou je ook een winterpeen of wortels kunnen raspen.
Heeft het gesmaakt?
11 stemmen
Ook lekker