Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool couscous

Vegetarische couscous gemaakt van bloemkool met feta, walnoten en paprika

Ingrediënten 
600 gr bloemkool, in roosjes
1 pot geroosterde paprika’s a 185 gr
150 gr feta
75 gr walnoten
3 bosuitjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
snuf paprikapoeder
snuf komijn poeder
peper en zout
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
Takje peterselie
 
Bereiding
Doe de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap met de fijngehakte peterselie toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de bloemkoolkruimels toe en bak 3 min mee. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in stukjes.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Hak de walnoten grof en de bosui in ringetjes en voeg samen met de stukjes paprika toe aan de bloemkoolcouscous. Zet na 2 minuten het vuur uit en schep de blokjes feta er door.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×