Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool couscous

Vegetarische couscous gemaakt van bloemkool met feta, walnoten en paprika

Ingrediënten 
600 gr bloemkool, in roosjes
1 pot geroosterde paprika’s a 185 gr
150 gr feta
75 gr walnoten
3 bosuitjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
snuf paprikapoeder
snuf komijn poeder
peper en zout
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
Takje peterselie
 
Bereiding
Doe de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap met de fijngehakte peterselie toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de bloemkoolkruimels toe en bak 3 min mee. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in stukjes.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Hak de walnoten grof en de bosui in ringetjes en voeg samen met de stukjes paprika toe aan de bloemkoolcouscous. Zet na 2 minuten het vuur uit en schep de blokjes feta er door.
 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×