Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool couscous

Vegetarische couscous gemaakt van bloemkool met feta, walnoten en paprika

Ingrediënten 
600 gr bloemkool, in roosjes
1 pot geroosterde paprika’s a 185 gr
150 gr feta
75 gr walnoten
3 bosuitjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
snuf paprikapoeder
snuf komijn poeder
peper en zout
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
Takje peterselie
 
Bereiding
Doe de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap met de fijngehakte peterselie toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de bloemkoolkruimels toe en bak 3 min mee. Laat de paprika’s goed uitlekken en snijd in stukjes.
 
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
bloemkool couscous 01
Hak de walnoten grof en de bosui in ringetjes en voeg samen met de stukjes paprika toe aan de bloemkoolcouscous. Zet na 2 minuten het vuur uit en schep de blokjes feta er door.
 
Beoordeling (135 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst