Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boerenkoolquiche

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Ingrediënten
  • 200 gr verse gesneden boerenkool
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 4 eieren
  • 150 ml room
  • 50 gr oude kaas geraspt
  • 125 gr spekjes
  • 1 tomaat
Benodigdheden
  • Springvorm of quichevorm van 22 tot 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Roerbak de boerenkool in dezelfde pan tot hij iets geslonken is. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes ontdooid bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met paneermeel.

boerenkoolquiche_01.jpg
boerenkoolquiche_02.jpg
boerenkoolquiche_03.jpg
boerenkoolquiche_04.jpg

Kluts de eieren door elkaar in een grote kom. Voeg de room en een snufje peper (en eventueel zout) toe. Voeg de spekjes en boerenkool toe aan het eiermengsel. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan het mengsel samen met de oude kaas. Verdeel het mengsel over de vorm met bladerdeeg. Zet de boerenkoolquiche in de oven en bak in ca. 35 mooi goudbruin en gaar. Wordt hij iets te donker, dek de quiche dan af met wat aluminiumfolie in de oven.

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm