Boerenkoolquiche

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Roerbak de boerenkool in dezelfde pan tot hij iets geslonken is. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes ontdooid bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met paneermeel.

 Kluts de eieren door elkaar in een grote kom. Voeg de room en een snufje peper (en eventueel zout) toe. Voeg de spekjes en boerenkool toe aan het eiermengsel. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan het mengsel samen met de oude kaas. Verdeel het mengsel over de vorm met bladerdeeg. Zet de boerenkoolquiche in de oven en bak in ca. 35 mooi goudbruin en gaar. Wordt hij iets te donker, dek de quiche dan af met wat aluminiumfolie in de oven.

157 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!