Ga naar de inhoud
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

30 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr verse gesneden boerenkool
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 4 eieren
  • 150 ml room
  • 50 gr oude kaas geraspt
  • 125 gr spekjes
  • 1 tomaat

Benodigdheden

  • Springvorm of quichevorm van 22 tot 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Roerbak de boerenkool in dezelfde pan tot hij iets geslonken is. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes ontdooid bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met paneermeel.


  2. Kluts de eieren door elkaar in een grote kom. Voeg de room en een snufje peper (en eventueel zout) toe. Voeg de spekjes en boerenkool toe aan het eiermengsel. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook toe aan het mengsel samen met de oude kaas. Verdeel het mengsel over de vorm met bladerdeeg. Zet de boerenkoolquiche in de oven en bak in ca. 35 mooi goudbruin en gaar. Wordt hij iets te donker, dek de quiche dan af met wat aluminiumfolie in de oven.