Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bonenstoof met chorizo

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui en knoflook. Bak deze twee even aan in een (braad)pan. Snijd de paprika en aubergine stukjes en voeg samen met de champignons toe aan de pan. Roerbak ook de groenten een paar minuten.

 Voeg dan de rozemarijn en een klein snufje chili toe. Doe dan de tomatenpuree, water en tomatenblokjes erbij en roer goed door elkaar. Laat alles 20 minuutjes stoven. Voeg als laatste de kidneybonen en witte bonen uitgelekt toe. Laat de bonnenstoof nog 10 minuutjes pruttelen.

 Mocht de saus iets te dik zijn voeg je een beetje water toe en wil je hem juist laten indikken dan haal je de deksel er af tijdens het stoven. Proef op het laatst of er nog een snufje peper of zout nodig is.

 Tip: lekker met wat rijst of aardappelpuree

bonenstoof

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×