Bonenstoof met chorizo

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui en knoflook. Bak deze twee even aan in een (braad)pan. Snijd de paprika en aubergine stukjes en voeg samen met de champignons toe aan de pan. Roerbak ook de groenten een paar minuten.

 Voeg dan de rozemarijn en een klein snufje chili toe. Doe dan de tomatenpuree, water en tomatenblokjes erbij en roer goed door elkaar. Laat alles 20 minuutjes stoven. Voeg als laatste de kidneybonen en witte bonen uitgelekt toe. Laat de bonnenstoof nog 10 minuutjes pruttelen.

 Mocht de saus iets te dik zijn voeg je een beetje water toe en wil je hem juist laten indikken dan haal je de deksel er af tijdens het stoven. Proef op het laatst of er nog een snufje peper of zout nodig is.

 Tip: lekker met wat rijst of aardappelpuree

bonenstoof
67 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.