Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Borrelbrood met kaas en ui

Gezellig borrelbrood met kaas, ui en knoflook waar iedereen een stukje uit kan plukken

Ingrediënten 
1 rond stevig brood (ongesneden)
150 gr plakken kaas
1 rode ui
2 teentjes knoflook
50 gr boter
Takjes verse peterselie
 
Materialen
Aluminiumfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het brood horizontaal in, tot net niet aan de bodem. Snijd ook verticaal in zodat er allemaal vierkantjes ontstaan. Snijd of scheur de kaas in stukken stop in alle gleuven.
 
Kaasuien borrelbrood 01
Kaasuien borrelbrood 01
Kaasuien borrelbrood 01
Verhit de boter in een pannetje. Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit een minuutje in de boter. Zet het vuur uit en schep de peterselie er door. Verdeel het mengsel, incl de boter, over het brood. Zorg er voor dat de uien en knoflook ook in de gleuven terecht komt.
 
Kaasuien borrelbrood 01
Kaasuien borrelbrood 01
Kaasuien borrelbrood 01
Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Verwijder de folie en zet daarna nog 5 minuten in de oven. Iedereen kan nu zijn of haar stuk brood er uit trekken. Lekker bij een borrel of bij een kom soep.

 

Beoordeling (122 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel