Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta in een glaasje

Start je diner origineel met deze glaasjes met een Italiaanse vulling van geroosterd brood en tomaten
Ingredienten
 3 tomaten 1 pistoletje of 2 sneetjes brood scheut olijfolie 1 teentje knoflook ½ rode ui verse basilicum Peper en zout
Materialen
2 glaasjes
Bereiding
Snijd een kruisje in de tomaten en dompel ze 30 sec in net geen kokend water. Spoel ze daarna af onder de koude kraan. Verwijder het velletje met een mesje en snijd het vruchtvlees (zonder zaadjes) in stukjes. Snijd de ui, basilicum en knoflook heel fijn (als je geen stukjes knoflook er in wil kun je ook het teentje kneuzen door er met een plat mes op te slaan en later te verwijderen).
bruschetta glas 01
bruschetta glas 01
bruschetta glas 01
bruschetta glas 01
Schep de ui en knoflook door de tomaten en voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe. Snijd het brood in blokjes en rooster dit in een droge pan krokant. Doe de stukjes krokant brood in een glaasje en schep de tomaten er op. Maak het eventueel af met een mooi plukje verse basilicum.
Tip: Dag van te voren maken? Bewaar het tomatenmengsel in een afgesloten doosje of kom en doe pas vlak voor het serveren in het glaasje anders wordt het brood zacht.
Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas