Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cannelloni met gehakt

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag
Ingredienten
16 cannelloni pijpjes
400 gr gehakt
3 geroosterde paprika’s uit pot
125 gr ricotta
1 ei
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
500 gr passata met basiliucm (tomatensaus)
50 gr geraspte mozzarella
Materialen
1 grote ovenschaal of 2 iets kleinere
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleine stukjes. Schep deze samen met de ricotta, ei, paneermeel, peper en zout door het gehakt. Vul de cannelloni pijpjes met het rauwe gehaktmengsel.
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
Dit kan met een klein koffielepeltje of door het gehaktmengsel in een boterhammenzakje te doen en een punt hier van af te knippen en deze als een spuitzak laten functioneren. Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
Leg de gevulde cannelloni pijpjes hier in en leg ze net niet helemaal tegen elkaar aan zodat er ook nog een beetje saus tussen de pijpjes kan komen. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni pijpjes en bestrooi met de geraspte mozzarella kaas. Bak de cannelloni in ongeveer 35 min gaar.
Tip: serveer er een frisse salade bij
     

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×