Cannelloni met gehakt

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag
Ingredienten
16 cannelloni pijpjes
400 gr gehakt
3 geroosterde paprika’s uit pot
125 gr ricotta
1 ei
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
500 gr passata met basiliucm (tomatensaus)
50 gr geraspte mozzarella
Materialen
1 grote ovenschaal of 2 iets kleinere
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleine stukjes. Schep deze samen met de ricotta, ei, paneermeel, peper en zout door het gehakt. Vul de cannelloni pijpjes met het rauwe gehaktmengsel.
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
Dit kan met een klein koffielepeltje of door het gehaktmengsel in een boterhammenzakje te doen en een punt hier van af te knippen en deze als een spuitzak laten functioneren. Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
cannelloni gehakt 01
Leg de gevulde cannelloni pijpjes hier in en leg ze net niet helemaal tegen elkaar aan zodat er ook nog een beetje saus tussen de pijpjes kan komen. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni pijpjes en bestrooi met de geraspte mozzarella kaas. Bak de cannelloni in ongeveer 35 min gaar.
Tip: serveer er een frisse salade bij
     
819 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.