Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caponata met vis

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Ingrediënten

Bereiding

 Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

 Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.

 Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×