Caponata met vis
Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.
35 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 aubergine
-
100 gr bleekselderij
-
10 olijven
-
Handje pijnboompitten ( geroosterd )
-
verse basilicum
-
scheutje olie
-
2 teentjes knoflook
-
200 ml tomatenblokjes
-
2 eetlepels rode wijnazijn
-
1 theelepel suiker
-
2 stukjes kabeljauw
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.
-
Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.
Heeft het gesmaakt?
131 stemmen
Ook lekker