Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caponata met vis

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 gr bleekselderij
  • 10 olijven
  • Handje pijnboompitten (geroosterd)
  • verse basilicum
  • scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding
Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.

Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×