Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Caponata met vis

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 gr bleekselderij
  • 10 olijven
  • Handje pijnboompitten (geroosterd)
  • verse basilicum
  • scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding
Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.

Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×