Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Caponata met vis

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 gr bleekselderij
  • 10 olijven
  • Handje pijnboompitten (geroosterd)
  • verse basilicum
  • scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding
Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

caponata_vis_01.jpg
caponata_vis_02.jpg
caponata_vis_03.jpg
caponata_vis_04.jpg

Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.

Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette