Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Caponata met vis

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 gr bleekselderij
  • 10 olijven
  • Handje pijnboompitten (geroosterd)
  • verse basilicum
  • scheutje olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding
Hak de aubergine in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de aubergine toe. Snijd de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe aan de pan. Hak de knoflook fijn en bak kort mee. Voeg dan de rode wijnazijn, suiker en tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

caponata_vis_01.jpg
caponata_vis_02.jpg
caponata_vis_03.jpg
caponata_vis_04.jpg

Schep op het laatst de olijven erdoor samen met wat grof gehakte basilicum. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout. Bak deze in een pan gaar. Serveer de caponata met de kabeljauw en wat geroosterde pijnboompitten.

Serveer eventueel wat brood mocht je het gerecht niet koolhydraatarm willen maken.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst