Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carpaccio van rode biet

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Ingrediënten
2 a 3 hele rode bieten 
75 gr rucola
2 eetl pompoenpitten
1 perzik of 2 halve uit blik, in stukjes
75 gr geitenkaas
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamico azijn
1/2 eetl citroensap
Peper en zout
½ theel tijm
 
Bereiding
Boen de bieten goed schoon en kook ze ongeveer 25 min in een ruime hoeveelheid water. Lekker is om in het water een halve theelepel tijm toe te voegen. Giet ze af en verwijder het buitenste velletje, vaak kun je dit er makkelijk afpellen. Laat de rode bieten iets afkoelen en klop ondertussen de olijfolie, citroensap met de balsamico en een beetje peper en zout los. Snijd de bieten in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken hiervoor. Verdeel de lauwe plakjes over 4 bordjes en verdeel wat rucola er over. Verdeel daarna ook de perzik, geitenkaas en pompoenpitten over de bordjes. Besprenkel met de dressing.
 
Je kunt ook hele voorgekookte bieten gebruiken hiervoor. Deze hoef je alleen even op te warmen volgens de verpakking. 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×