Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carpaccio van rode biet

Heerlijke vegetarische carpaccio van rode biet met rucola, perzik en geitenkaas

Ingrediënten
2 a 3 hele rode bieten 
75 gr rucola
2 eetl pompoenpitten
1 perzik of 2 halve uit blik, in stukjes
75 gr geitenkaas
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamico azijn
1/2 eetl citroensap
Peper en zout
½ theel tijm
 
Bereiding
Boen de bieten goed schoon en kook ze ongeveer 25 min in een ruime hoeveelheid water. Lekker is om in het water een halve theelepel tijm toe te voegen. Giet ze af en verwijder het buitenste velletje, vaak kun je dit er makkelijk afpellen. Laat de rode bieten iets afkoelen en klop ondertussen de olijfolie, citroensap met de balsamico en een beetje peper en zout los. Snijd de bieten in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken hiervoor. Verdeel de lauwe plakjes over 4 bordjes en verdeel wat rucola er over. Verdeel daarna ook de perzik, geitenkaas en pompoenpitten over de bordjes. Besprenkel met de dressing.
 
Je kunt ook hele voorgekookte bieten gebruiken hiervoor. Deze hoef je alleen even op te warmen volgens de verpakking. 
 
Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel