Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carrot cake pancakes

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Ingrediënten
  • 260 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf kaneel
  • 60 gr walnoot
  • 250 gr wortel (geraspt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • boter om te bakken
Topping
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel poedersuiker
Materialen
  • Mixer of garde

Bereiding
Meng het meel met de snuf kaneel en vanillesuiker. Voeg de eieren toe en de helft van de melk. Mix of klop dit door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de melk toe tot het helemaal is opgenomen. Schep de wortelrasp door het beslag. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het beslag.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het beslag in de pan. Als de onderzijde mooi bruin is draai je ze om en bak je ook de andere kant mooi bruin. Meng de kwark met poedersuiker en serveer de carrotcake pannenkoeken met de zoete kwark. Garneer eventueel met wat nootjes en wortel.

Voor een gezonde variant laat je de vanille- en poedersuiker achterwege.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×