Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carrot cake pancakes

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Ingrediënten
  • 260 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf kaneel
  • 60 gr walnoot
  • 250 gr wortel (geraspt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • boter om te bakken
Topping
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel poedersuiker
Materialen
  • Mixer of garde

Bereiding
Meng het meel met de snuf kaneel en vanillesuiker. Voeg de eieren toe en de helft van de melk. Mix of klop dit door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de melk toe tot het helemaal is opgenomen. Schep de wortelrasp door het beslag. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het beslag.

carrot_cale_pancakes_01.jpg
carrot_cale_pancakes_02.jpg
carrot_cale_pancakes_03.jpg
carrot_cale_pancakes_04.jpg

Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het beslag in de pan. Als de onderzijde mooi bruin is draai je ze om en bak je ook de andere kant mooi bruin. Meng de kwark met poedersuiker en serveer de carrotcake pannenkoeken met de zoete kwark. Garneer eventueel met wat nootjes en wortel.

Voor een gezonde variant laat je de vanille- en poedersuiker achterwege.

Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili