Cheesecake met appel en kaneel

Deze combi van cheesecake met appeltaart is zo ontzettend lekker!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping:
Karamelsaus:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 170 graden. Hak de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt 70 gr boter en schep door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier. Druk aan met een lepel en zet zolang in de koelkast. Klop de roomkaas en suiker met de mixer romig en voeg een voor een de eieren toe.

 Voeg de kaneel toe en mix nog even door. Verdeel het mengsel over de koekbodem en bak 50 min in de oven. Laat vervolgens afkoelen en opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de karamelsaus: Verwarm de suiker met een eetlepel water in een steelpannetje zonder te roeren. Als de belletje lichtbruin zijn gekleurd dan voeg je voorzichtig de room en boter toe en blijf roeren. Schil en snijd de appel in blokjes. Bak deze in een pan met een beetje boter en een snufje kaneel, je kunt eventueel ook nog een beetje suiker toevoegen.

 Verdeel het appelmengsel over de cheesecake en bestrooi met fijngehakte pecan en drizzel er de karamelsaus over.

 Tips:

 Bewaar de cheesecake in de koelkast, maximaal 5 dagen.

 Je kunt ook kant en klare karamelsaus gebruiken om het je makkelijk(er) te maken.

 Probeer ook het recept voor mijn klassieke appeltaart

231 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!