Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cheesecake met appel en kaneel

Deze combi van cheesecake met appeltaart is zo ontzettend lekker!

Ingrediënten
  • 70 gr boter
  • 200 gr speculaas
  • 600 gr roomkaas
  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel kaneel
Topping:
  • 2 appels
  • 2 eetlepels pecannoten (grof gehakt)
Karamelsaus:
  • 75 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • Klontje boter
Benodigdheden:
  • Springvorm ca 24 cm
  • Keukenmachine
  • mixer
  • Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Hak de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt 70 gr boter en schep door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier. Druk aan met een lepel en zet zolang in de koelkast. Klop de roomkaas en suiker met de mixer romig en voeg een voor een de eieren toe.

Voeg de kaneel toe en mix nog even door. Verdeel het mengsel over de koekbodem en bak 50 min in de oven. Laat vervolgens afkoelen en opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de karamelsaus: Verwarm de suiker met een eetlepel water in een steelpannetje zonder te roeren. Als de belletje lichtbruin zijn gekleurd dan voeg je voorzichtig de room en boter toe en blijf roeren. Schil en snijd de appel in blokjes. Bak deze in een pan met een beetje boter en een snufje kaneel, je kunt eventueel ook nog een beetje suiker toevoegen.

Verdeel het appelmengsel over de cheesecake en bestrooi met fijngehakte pecan en drizzel er de karamelsaus over.

Tip: je kunt ook kant en klare karamelsaus gebruiken om het je makkelijk(er) te maken.

Bewaar de cheesecake in de koelkast, maximaal 5 dagen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×