Cheesecake met speculaas crumble

De romige cheesecake met een vleugje speculaas en kaneel combineert heerlijk met de krokante speculaas kruimel topping en is ook leuk om te serveren met Sinterklaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Crumble:
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de 50 gr boter (voor de bodem) en maal de 175 gr speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de speculaaskruimels. Doe het mengsel in de springvorm met een stuk bakpapier op de bodem en de randen ingevet. Druk de kruimels aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 Verwarm de oven op 140 graden. Maak ondertussen de crumble. Meng de bloem, koude boter in stukjes, suiker, 2 gemalen speculaaskoekjes en 1 theelepel speculaaskruiden door elkaar met je vingertoppen tot er een kruimelig geheel ontstaat. 

 Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de suiker, crème fraiche, maizena en vanillesuiker toe en mix er door. Mix dan de eieren er een voor een door. Voeg op het laatst de speculaaskruiden, kaneel en een snufje zout toe en mix er nog kort door.

 Giet het roommengsel op de bodem van de vorm. Verdeel de kruimels erover samen met het amandelschaafsel en zet de cheesecake ongeveer 60 minuten in de oven. Laat hem daarna nog een half uurtje in de oven (die uitstaat) staan met de deur op een kier. Haal hem er uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de speculaas cheesecake daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 Garneer de speculaas crumble cheesecake daarna eventueel met karamelsaus en strooigoed.

 Tips: In plaats van speculaas kun je ook kruidnoten gebruiken voor de bodem en crumble. Wil je makkelijk doen dan kun je als basis voor deze cheesecake ook de bakmix Speculaas karamel cheesecake van Ohmyfoodness gebruiken.

cheesecake
250 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.