Cheesecake met speculaas crumble

De romige cheesecake met een vleugje speculaas en kaneel combineert heerlijk met de krokante speculaas kruimel topping en is ook leuk om te serveren met Sinterklaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Crumble:
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de 50 gr boter (voor de bodem) en maal de 175 gr speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de speculaaskruimels. Doe het mengsel in de springvorm met een stuk bakpapier op de bodem en de randen ingevet. Druk de kruimels aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 Verwarm de oven op 140 graden. Maak ondertussen de crumble. Meng de bloem, koude boter in stukjes, suiker, 2 gemalen speculaaskoekjes en 1 theelepel speculaaskruiden door elkaar met je vingertoppen tot er een kruimelig geheel ontstaat. 

 Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de suiker, crème fraiche, maizena en vanillesuiker toe en mix er door. Mix dan de eieren er een voor een door. Voeg op het laatst de speculaaskruiden, kaneel en een snufje zout toe en mix er nog kort door.

 Giet het roommengsel op de bodem van de vorm. Verdeel de kruimels erover samen met het amandelschaafsel en zet de cheesecake ongeveer 60 minuten in de oven. Laat hem daarna nog een half uurtje in de oven (die uitstaat) staan met de deur op een kier. Haal hem er uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de speculaas cheesecake daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 Garneer de speculaas crumble cheesecake daarna eventueel met karamelsaus en strooigoed.

 Tips: In plaats van speculaas kun je ook kruidnoten gebruiken voor de bodem en crumble. Wil je makkelijk doen dan kun je als basis voor deze cheesecake ook de bakmix Speculaas karamel cheesecake van Ohmyfoodness gebruiken.

256 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.