Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Speculaas truffels

Heerlijke chocolade truffels gemaakt met maar 3 ingrediënten! Lekker tijdens Sinterklaas avond of als als zoet hapje bij de koffie of thee

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine of sla zo fijn mogelijk in een zak. Houd ongeveer een eetlepel apart. Roer de roomkaas door de rest van de speculaaskruimels. Draai er met je handen balletjes van, leg deze een half uurtje in de koelkast.

 Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pannetje met heet water. Rol de speculaasballetjes kort hier door en haal er uit met een vork en laat iets uitdruipen en leg dan op een plank met een stuk bakpapier. Bestrooi de bovenzijde met wat bewaarde speculaaskruimels. Zet ze dan in de koelkast en laat nog een uurtje opstijven.

 Bewaar ze afgesloten in de koelkast en haal ze kort voor het serveren uit de koelkast.

speculaas-truffels

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×