
Mihoen Goreng met satésaus
Deze Mihoen Goreng met satésaus is niet alleen snel te bereiden, maar ook een feest van smaken en bom vol groenten. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!
5 M voorbereidingstijd + 15 M kooktijd
Ingrediënten
Voor porties
-
300 gr mihoen
-
200 gr satésaus
-
2 el sesamolie
-
1 ui ( fijngesneden )
-
2 teentjes knoflook ( fijngesneden )
-
2 cm verse gember ( geschild en fijngesneden )
-
320 gr vegan kipstuckjes
-
2 theelepels kerriepoeder
-
1 theelepel paprikapoeder
-
600 gr Chinese wokgroenten
-
1 eetlepel sojasaus
-
Zout en peper naar smaak
-
75 gr pinda's
-
Verse koriander of peterselie ( ter garnering )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra het klaar is, giet het af en zet het apart.
-
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze apart.
-
Verhit wat sesamolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak dit 2-3 minuten tot het glazig en geurig is. Doe daarna de knoflook en gember erbij en bak 1 minuutje mee.
-
Voeg de vegan kipstukjes toe, samen met de kerriepoeder, paprikapoeder en een snufje zout en peper toe. Bak de kipstukjes goudbruin en voeg dan de Chinese wokgroenten en sojasaus toe. Voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
-
Bak alles 5-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Blijf water toevoegen tijdens het bakken zodat de groenten niet verbranden en droog worden.
-
Voeg de gekookte mihoen toe aan de wokpan en meng goed door. Verhit het geheel nog even op hoog vuur, zodat alles goed warm is. Proef en voeg indien nodig extra zout of peper toe.
-
Zet als laatste een koekenpan op het vuur en rooster de pinda’s kort op middelhoog vuur, zonder olie. Rooster ze tot ze geurig en goudbruin zijn.
-
Schep de mihoen met groenten in diepe borden en verdeel er wat warme satésaus en pinda’s overheen. Garneer met verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
11 stemmen
Ook lekker