Ga naar de inhoud
Courgette rolletjes

Courgette rolletjes

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 courgette
  • 50 gr groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 5 plakken parmaham
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • Een handje pijnboompitten

Benodigdheden

  • Kaasschaaf of mandoline
  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakken met de kaasschaaf of mandoline.


  2. Smeer de plakken dunnetjes in met olijfolie en bestrooi met peper.


  3. Grill de courgetterepen tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze even weg op een keukenpapiertje om af te koelen en uit te lekken.


  4. Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje.


  5. Scheur of snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en snijd de mozzarella en tomaatjes in dunne stukjes/plakjes.


  6. Beleg de repen courgette dan met een laagje pesto, een stuk parmaham, wat zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten. Rol de courgetterolletjes op en zet vast met een cocktailprikker.


  7. Tips: Vervang de courgette ook eens door aubergine of de pesto door ricotta.


  8. Laat voor een vegetarische variant op de courgetterolletjes de Parmaham achterwege.