
Courgette rolletjes
Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.
25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 courgette
-
50 gr groene pesto
-
1 bol mozzarella
-
5 plakken parmaham
-
100 gr zongedroogde tomaten
-
Een handje pijnboompitten
Benodigdheden
-
Kaasschaaf of mandoline
-
Grillpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de courgette in plakken met de kaasschaaf of mandoline.
-
Smeer de plakken dunnetjes in met olijfolie en bestrooi met peper.
-
Grill de courgetterepen tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze even weg op een keukenpapiertje om af te koelen en uit te lekken.
-
Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje.
-
Scheur of snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en snijd de mozzarella en tomaatjes in dunne stukjes/plakjes.
-
Beleg de repen courgette dan met een laagje pesto, een stuk parmaham, wat zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten. Rol de courgetterolletjes op en zet vast met een cocktailprikker.
-
Tips: Vervang de courgette ook eens door aubergine of de pesto door ricotta.
-
Laat voor een vegetarische variant op de courgetterolletjes de Parmaham achterwege.
Heeft het gesmaakt?
39 stemmen
Ook lekker