Courgette rolletjes

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Snijd de courgette in plakken met de kaasschaaf of mandoline.

Smeer de plakken dunnetjes in met olijfolie en bestrooi met peper.

Grill de courgetterepen tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze even weg op een keukenpapiertje om af te koelen en uit te lekken.

Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje.

Scheur of snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en snijd de mozzarella en tomaatjes in dunne stukjes/plakjes.

Beleg de repen courgette dan met een laagje pesto, een stuk parmaham, wat zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten. Rol de courgetterolletjes op en zet vast met een cocktailprikker.

Tips: Vervang de courgette ook eens door aubergine of de pesto door ricotta.

Laat voor een vegetarische variant op de courgetterolletjes de Parmaham achterwege.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!