Courgette rolletjes

Een lekker en verantwoord hapje van gegrilde plakken courgette met een romige pestovulling en pijnboompitjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Rooster de pijnboompitten in een pannetje in 2 minuten goudbruin. Meng ze samen met de pesto door de ricotta. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olijfolie olie in een (grill)pan en bak ze aan beide kanten een minuut. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

 Besmeer een kant met het ricotta mengsel en rol ze voorzichtig op en steek ze vast met een prikkertje. Serveer ze direct of bewaar ze in de koelkast.

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.