Courgette rolletjes

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Hapjes en snacks 25 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakken met de kaasschaaf of mandoline.

  2. Smeer de plakken dunnetjes in met olijfolie en bestrooi met peper.

  3. Grill de courgetterepen tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze even weg op een keukenpapiertje om af te koelen en uit te lekken.

  4. Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje.

  5. Scheur of snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en snijd de mozzarella en tomaatjes in dunne stukjes/plakjes.

  6. Beleg de repen courgette dan met een laagje pesto, een stuk parmaham, wat zongedroogde tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten. Rol de courgetterolletjes op en zet vast met een cocktailprikker.

  7. Tips: Vervang de courgette ook eens door aubergine of de pesto door ricotta.

  8. Laat voor een vegetarische variant op de courgetterolletjes de Parmaham achterwege.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!