Courgetti met paddenstoelen en zalm

Spaghetti van courgette met een romige saus met zalm en paddenstoelen

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Ingredienten

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook en ui fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Doe wat olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook en paddenstoelen toe. Laat het geheel staan op middenhoog vuur en roer regelmatig om. Maak ondertussen linten van de courgettes en snijd de zalm in stukjes.
    Als de paddenstoelen zacht en geslonken zijn, voeg de crème fraîche toe.

  2. Roer en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet het vuur laag. Doe wat olie in een andere hapjespan (of koekenpan) en bak de courgetti ongeveer 5 minuten op middenhoog vuur. Voeg ondertussen de zalm aan de saus toe. Schep de courgetti en saus op het bord, besprenkel met wat citroensap en garneer met gesnipperde bieslook.

Heeft het gesmaakt?
364 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!