Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Courgetti met paddenstoelen en zalm

Spaghetti van courgette met een romige saus met zalm en paddenstoelen

  • 2 courgettes
  • Ingredienten
    • 1 bakje kastanjechampignons (250 gr)
    • 1 bakje oesterzwammen (150 gr)
    • 100 gram gerookte zalm
    • 2 lepels creme fraiche
    • 2 tenen knoflook
    • peper
    • zout
    • olijfolie
    • 1 citroen
    • bieslook
    Materialen
    • Spirelli (oid)

    Bereiding
    Snijd de knoflook en ui fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Doe wat olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook en paddenstoelen toe. Laat het geheel staan op middenhoog vuur en roer regelmatig om. Maak ondertussen linten van de courgettes en snijd de zalm in stukjes. Als de paddenstoelen zacht en geslonken zijn, voeg de crème fraîche toe.

    Roer en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet het vuur laag. Doe wat olie in een andere hapjespan (of koekenpan) en bak de courgetti ongeveer 5 minuten op middenhoog vuur. Voeg ondertussen de zalm aan de saus toe. Schep de courgetti en saus op het bord, besprenkel met wat citroensap en garneer met gesnipperde bieslook.

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×