Ga naar de inhoud
10 x recepten met couscous

10 x recepten met couscous

Couscous is lekker snel klaar en je kunt het combineren met veel verschillende ingrediënten en smaken. In deze blog 10 lekkere ideetjes en tips voor het bereiden van couscous.

11 juli 2023

Nienke Vinkenvleugel

Couscous is afkomstig uit Marokko en andere delen van Noord Afrika en is gemaakt van durumtarwe. Inmiddels is dit ingrediënt ook volop verkrijgbaar in Nederland. Ik ben zelf dol op couscous omdat het heel snel en makkelijk te bereiden is en je er veel mee kunt variëren. Van traditionele gerechten met bijvoorbeeld gestoofde groenten uit een tajine tot aan gevulde tomaatjes met couscous of een zoete variant met fruit. Vaak voeg ik een half bouillonblokje toe aan het water waarin ik de couscous laat wellen. Hierdoor geef je snel een lekkere smaak aan de couscous.  

Tip: probeer ook eens een deze glutenvrije en koolhydraatarme variant: bloemkoolcouscous.  

Tips om couscous te maken 

Tips tegen plakkerige couscous: ik laat de couscous wellen in een kom en niet in een pannetje met heet water zoals vaak staat beschreven op de verpakking. Ik doe eerst de couscous in een kom en giet daarna heet (maar niet kokend) water of bouillon er bij. Dan voeg ik nog een eetlepel olijfolie toe en roer ik alles door elkaar en dek ik de kom af met een bord of folie. Dan laat ik de couscous 5 minuten wellen en roer ik hem los met een vork, dit werkt voor mij altijd perfect! 

10 x de lekkerste couscous recepten