Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x recepten met couscous

Couscous is lekker snel klaar en je kunt het combineren met veel verschillende ingredienten en smaken. In deze blog 10 lekkere ideetjes en tips voor het bereiden van couscous. 

Couscous is afkomstig uit Marokko en andere delen van Noord Afrika en is gemaakt van durumtarwe. Inmiddels is dit ingrediënt ook volop verkrijgbaar in Nederland. Ik ben zelf dol op couscous omdat het heel makkelijk te bereiden is en je er veel mee kan varieren. Van traditionele gerechten met bijvoorbeeld gestoofde groenten uit een tajine tot aan gevulde tomaatjes met couscous of een zoete variant met fruit. Vaak voeg ik een half bouillonblokje toe aan het water waarin ik de couscous laat wellen, hierdoor geef je snel een lekkere smaak aan de couscous.

Tips tegen plakkerige couscous: ik laat de couscous wellen in een kom en niet in een pannetje met heet water zoals vaak staat beschreven op de verpakking. Ik doe eerst de couscous in een kom en giet daarna heet (maar niet kokend) water of bouillon er bij. Dan voeg ik nog een eetlepel olijfolie toe en roer ik alles door elkaar en dek ik de kom af met een bord of folie. Dan laat ik de couscous 5 minuten wellen en roer ik hem los met een vork, dit werkt voor mij altijd perfect!

10 lekkere couscous recepten

#1 Aubergine met couscous en dadels
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 35 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Aubergines uit de oven met een heerlijke combi van couscous, zoete gedroogde vruchten, munt en feta

#2 Parelcouscous met broccoli en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

#3 Zelfgemaakte falafel met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • ***

Deze kruidige balletjes van kikkererwten zijn heerlijk in combinatie met couscous

#4 Couscous met wortelballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 2 personen
  • **

Groene couscous met verse kruiden en vegetarische wortelballetjes

#5 Couscous met kalkoen in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

#6 Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten

#7 Couscous met pistacheballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Gehaktballetjes met lekker crunchy stukjes pistache met couscous en dadels

#8 Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

#9 Marokkaanse groentestoof
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 - 4 personen
  • **

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta

#10 Mexicaanse couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×