10 x recepten met couscous

Couscous is lekker snel klaar en je kunt het combineren met veel verschillende ingrediënten en smaken. In deze blog 10 lekkere ideetjes en tips voor het bereiden van couscous.

Couscous is afkomstig uit Marokko en andere delen van Noord Afrika en is gemaakt van durumtarwe. Inmiddels is dit ingrediënt ook volop verkrijgbaar in Nederland. Ik ben zelf dol op couscous omdat het heel makkelijk te bereiden is en je er veel mee kan variëren. Van traditionele gerechten met bijvoorbeeld gestoofde groenten uit een tajine tot aan gevulde tomaatjes met couscous of een zoete variant met fruit. Vaak voeg ik een half bouillonblokje toe aan het water waarin ik de couscous laat wellen. Hierdoor geef je snel een lekkere smaak aan de couscous.  

Tip: probeer ook eens een glutenvrije en koolhydraatarme variant van bloemkoolcouscous.  

Couscous maken 

Tips tegen plakkerige couscous: ik laat de couscous wellen in een kom en niet in een pannetje met heet water zoals vaak staat beschreven op de verpakking. Ik doe eerst de couscous in een kom en giet daarna heet (maar niet kokend) water of bouillon er bij. Dan voeg ik nog een eetlepel olijfolie toe en roer ik alles door elkaar en dek ik de kom af met een bord of folie. Dan laat ik de couscous 5 minuten wellen en roer ik hem los met een vork, dit werkt voor mij altijd perfect! 

10 lekkere couscous recepten

#1 Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten.

#2 Couscous met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

#3 Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor couscous met kruidige stukjes kip, abrikozen en wortel

#4 Couscoussalade met aardbeien
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere couscoussalade met een combi van aardbeien, feta en pistache. Een friszoet gerecht dat slechts in 15 minuten klaar is.

#5 Gevulde paprika’s met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

#6 Falafel met couscous salade
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

#7 Couscous met broccoli en zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

#8 Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache

#9 Couscous met broccoli en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

#10 Mexicaanse couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Vind je dit leuk?
100 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Pim 5 januari 2022 om 16:45

Wat is nr 10 van de couscous recepten? Iets met haloumi?

jelle kloki 25 april 2021 om 18:58

heb ze allemaal gemaakt echt lekker, groetjes jelle