10 x recepten met couscous

Couscous is lekker snel klaar en je kunt het combineren met veel verschillende ingredienten en smaken. In deze blog 10 lekkere ideetjes en tips voor het bereiden van couscous. 

Couscous is afkomstig uit Marokko en andere delen van Noord Afrika en is gemaakt van durumtarwe. Inmiddels is dit ingrediënt ook volop verkrijgbaar in Nederland. Ik ben zelf dol op couscous omdat het heel makkelijk te bereiden is en je er veel mee kan varieren. Van traditionele gerechten met bijvoorbeeld gestoofde groenten uit een tajine tot aan gevulde tomaatjes met couscous of een zoete variant met fruit. Vaak voeg ik een half bouillonblokje toe aan het water waarin ik de couscous laat wellen, hierdoor geef je snel een lekkere smaak aan de couscous.

Tips tegen plakkerige couscous: ik laat de couscous wellen in een kom en niet in een pannetje met heet water zoals vaak staat beschreven op de verpakking. Ik doe eerst de couscous in een kom en giet daarna heet (maar niet kokend) water of bouillon er bij. Dan voeg ik nog een eetlepel olijfolie toe en roer ik alles door elkaar en dek ik de kom af met een bord of folie. Dan laat ik de couscous 5 minuten wellen en roer ik hem los met een vork, dit werkt voor mij altijd perfect!

10 lekkere couscous recepten

#1 Aubergine met couscous en dadels
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 35 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Aubergines uit de oven met een heerlijke combi van couscous, zoete gedroogde vruchten, munt en feta

#2 Couscous met broccoli en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

#3 Couscous met wortelballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 2 personen
  • **

Groene couscous met verse kruiden en vegetarische wortelballetjes

#4 Couscous met kalkoen in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

#5 Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten

#6 Couscous met pistacheballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Gehaktballetjes met lekker crunchy stukjes pistache met couscous en dadels

#7 Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

#8 Marokkaanse groentestoof
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 - 4 personen
  • **

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta

#9 Mexicaanse couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Bewaar
Print
Deel

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Reacties

Laat je reactie achter

jelle kloki 25 april 2021 om 18:58

heb ze allemaal gemaakt echt lekker, groetjes jelle

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.