
Rode bieten pannenkoekjes
Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog.
10 M bereidingstijd + 10 M baktijd
Ingrediënten: Rode bieten pannenkoekjes
Voor pannenkoekjes
-
1 middelgrote gekookte rode biet
-
175 gr glutenvrije havermout
-
2 eetlepels gebroken lijnzaad
-
1 theelepel kaneel
-
2 theelepels bakpoeder
-
1 theelepel vanille extract
-
300 ml (plantaardige) melk
-
2 eetlepels ahornsiroop
-
1 theelepel kokosolie
Serveer met:
-
sojayoghurt
-
vers fruit
-
kokosrasp
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Rode bieten pannenkoekjes
-
Maak het beslag voor de pannenkoekjes.
-
Snijd de rode biet in stukken en doe deze in de keukenmachine.
-
Voeg de havermout, het gebroken lijnzaad, kaneel, bakpoeder, vanille-extract, de plantaardige melk en ahornsiroop toe en mix het tot een glad en kleurrijk beslag. Is het wat te dik? Voeg dan een scheut plantaardige melk toe.
-
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de kokosolie.
-
Schep 3 schepjes beslag in de pan en laat het stollen.
-
Draai de pannenkoekjes na 2-3 minuten om en bak de andere kant mooi bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
-
Stapel de pannenkoekjes op en serveer het met plantaardige yoghurt, vers fruit en kokosrasp.
Heeft het gesmaakt?
8 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 120
- vet 3.5 gr
- verzadigd vet 0.5 gr
- koolhydraten 19 gr
- w.v. suikers 3.2 gr
- vezels 3.1 gr
- eiwit 3.2 gr
- zout 0.15 gr
Ook lekker