Ga naar de inhoud
Ei muffins

Ei muffins

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 ml melk
  • 100 gr kleine worteltjes
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • 50 gr speltmeel
  • snuf peper en zout

Benodigheden

  • muffin bakvorm ( bij voorkeur siliconen )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Hak de wortel, sperziebonen en paprika in kleine stukjes.


  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.


  4. Klop op het laatst het meel erdoor en de geraspte kaas.


  5. Voeg de groente toe aan het eimengsel.


  6. Verdeel het mengsel over de muffinvorm.


  7. Zet de muffinvorm 30 minuten in de oven tot de groentemuffins gaar zijn.


  8. Tip: wil je harde groente helemaal zacht hebben (bv voor kleine kinderen) dan kun je deze ook een paar minuten voorkoken. Gebruik ook eens blokjes courgette, spinazie of broccoli in als groenten.


  9. Voor een glutenvrije variant vervang je het meel door glutenvrij meel of maïzena.


  10. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.