Foe yong hai

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Foe yong hai saus

Bereiding

 Begin met het maken van de saus. Voeg alle ingrediënten voor de saus toe in een pannetje en verwarm deze en roer goed door elkaar. Proef of de Foe yong hai saus goed in balans is, is de saus iets te zoet voeg dan een beetje extra azijn toe. Is de saus iets te zuur dan een beetje extra gembersiroop.

 Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de prei, champignons, paprika een paar minuten tot het groentemengsel wat geslonken is.

 Houd een beetje taugé en bosui apart en Voeg de rest toe aan de groenten en bak kort mee. Voeg het Chinese vijfkruidenpoeder toe en een snufje peper en zout en schep alles goed door elkaar. Haal de helft van de groenten uit de pan en bewaar onder een afgedekt bord.

 Kluts de eieren door elkaar in een kom. Voeg dit toe aan de groenten in de pan. Laat het mengsel stollen en draai de omelet dan voorzichtig om en bak de andere kant ook lichtjes aan.

 Leg de groente omelet op een bord. Schep de overgebleven gebakken groenten op en vouw dubbel. Schep er wat foe yong hai saus op en garneer met de andere rest van de bosui en taugé. Serveer de foe yong hai eventueel met wat rijst en kroepoek.

 Tip: Bak ook eens wat garnalen of kip mee met de groenten voor een foe yong hai met vlees of vis. Zonder de rijst is dit recept ook koolhydraatarm.

 Gebruik voor een glutenvrij gerecht een glutenvrije variant van sojasaus, sommige merken bevatten namelijk wel gluten.

recept_foe-yong-hai
163 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.