Ga naar de inhoud
Freekeh met pompoen en za’atar

Freekeh met pompoen en za’atar

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr freekeh
  • 200 gr pompoenblokjes ( bijv. diepvries AH )
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 125 gr tomaatjes
  • 2 theelepel za‘atar ( kruidenmengsel Midden Oosten )
  • 50 gr feta
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg zodra de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in 15 tot 20 min gaar.


    Freekeh met pompoen 01 Freekeh met pompoen 01 Freekeh met pompoen 01 Freekeh met pompoen 01
  2. Voeg de laatste 5 min. de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.


  3. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar.


  4. Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za ‘atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.


  5. Za ‘atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.