Freekeh met pompoen en za'atar

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg zodra de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in 15 tot 20 min gaar.

  2. Voeg de laatste 5 min. de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.

  3. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar.

  4. Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za ‘atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.

  5. Za ‘atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!