Freekeh met pompoen en za’atar

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg zodra de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in 15 tot 20 min gaar.

Voeg de laatste 5 min. de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.

Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar.

Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za ‘atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.

Za ‘atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!