Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Freekeh met pompoen en za’atar

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Ingrediënten 
150 gr freekeh
200 gr pompoenblokjes (bv diepvries AH)
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 rode ui
125 gr tomaatjes
2 theel za‘atar (kruidenmengsel Midden Oosten)
50 gr feta
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
 
Bereiding
Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg als de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de verpakking, in 15 tot 20 min gaar. Voeg de laatste 5 min de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.
 
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar. Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za 'atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.
 
Za 'atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×