
Freekeh met pompoen en za’atar
Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden
35 M
Ingrediƫnten: Freekeh pompoen
Voor personen
-
150 gr freekeh
-
200 gr pompoenblokjes ( bijv. diepvries AH )
-
1 teentje knoflook
-
1 groentebouillonblokje
-
1 rode ui
-
125 gr tomaatjes
-
2 theelepel zaāatar ( kruidenmengsel Midden Oosten )
-
50 gr feta
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Freekeh pompoen
-
Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg zodra de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing op de verpakking, in 15 tot 20 min gaar.
-
Voeg de laatste 5 min. de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.
-
Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar.
-
Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za ‘atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.
-
Za ‘atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.
Heeft het gesmaakt?
16 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 18 gr
- verzadigd vet 4.5 gr
- koolhydraten 55 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 12 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker