Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Freekeh met pompoen en za’atar

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Ingrediënten 
150 gr freekeh
200 gr pompoenblokjes (bv diepvries AH)
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 rode ui
125 gr tomaatjes
2 theel za‘atar (kruidenmengsel Midden Oosten)
50 gr feta
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
 
Bereiding
Verwarm een ruime hoeveelheid water met het groentebouillonblokje in een pan. Voeg als de bouillon kookt de freekeh toe. Kook deze, afhankelijk van de verpakking, in 15 tot 20 min gaar. Voeg de laatste 5 min de pompoen toe (of kook deze in een aparte pan met water gaar). Giet de pompoen en de freekeh af.
 
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Freekeh met pompoen 01
Snijd de ui en de knoflook fijn en bak in een klein scheutje olie aan. Voeg dan de freekeh en pompoen toe en schep goed door elkaar. Halveer de tomaatjes en voeg samen met de za 'atar toe. Schep nogmaals door en serveer met de feta en de geroosterde pijnboompitten.
 
Za 'atar is verkrijgbaar onder het merk Jonnie Boer of Souq en smaakt naar een combi van oregano, tijm en sesam.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×