Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Fusilli met ricotta en pesto

Vegetarische fusili pasta met pistachenootjes, paprika, aubergine en courgette

 
Ingrediënten
100 gr pistachenoten
30 gr verse basilicum blaadjes
50 gr Parmezaanse kaas
1 teen knoflook, fijngesneden
7 el olijfolie
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
300 gr fusilli
250 gr verse ricotta kaas
Zout en peper
 
Bereiding
Bak de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 min . Doe de helft hiervan in een keukenmachine en voeg de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, 5 el olie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pesto. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak de aubergine, knoflook, courgette en paprika ongeveer 8 min. Kook ondertussen de pasta. Giet deze af als hij gaar is en voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el water er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan. Maak op smaak met flink wat peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en parmezaanse kaas er over en serveer met een schep ricotta.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×