Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 min. Doe de helft hiervan in een keukenmachine en voeg de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, 5 eetlepels olie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pistache pesto.

  2. Snijd de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak de aubergine, knoflook, courgette en paprika ongeveer 8 min.

  3. Kook ondertussen ook de pasta gaar. Giet deze af als hij gaar is en vang wat kookvocht op. Voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el kookvocht van de pasta er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan.

  4. Maak op smaak met wat extra peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en Parmezaanse kaas erover en serveer met een schep ricotta en garneer met basilicum.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
76 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!