Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
100 gr pistachenoten ( ongezouten )
-
30 gr verse basilicumblaadjes
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
1 teen knoflook ( fijngesneden )
-
7 eetlepels olijfolie
-
1 kleine aubergine
-
1 kleine courgette
-
1 paprika
-
275 gr fusilli pasta
-
250 gr ricotta kaas
-
Snuf zout en peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 min. Doe de helft hiervan in een keukenmachine en voeg de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, 5 eetlepels olie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pistache pesto.
-
Snijd de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak de aubergine, knoflook, courgette en paprika ongeveer 8 min.
-
Kook ondertussen ook de pasta gaar. Giet deze af als hij gaar is en vang wat kookvocht op. Voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el kookvocht van de pasta er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan.
-
Maak op smaak met wat extra peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en Parmezaanse kaas erover en serveer met een schep ricotta en garneer met basilicum.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
78 stemmen
Ook lekker