Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie ongeveer 3 min. Doe de helft hiervan in een keukenmachine en voeg de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, 5 eetlepels olie en wat peper en zout toe. Maal dit fijn tot pistache pesto.

 Snijd de paprika, aubergine en courgette in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak de aubergine, knoflook, courgette en paprika ongeveer 8 min.

 Kook ondertussen ook de pasta gaar. Giet deze af als hij gaar is en vang wat kookvocht op. Voeg de pasta bij de groente. Roer ook de pesto en 3 el kookvocht van de pasta er doorheen en laat nog ongeveer 2 min op zacht vuur staan.

 Maak op smaak met wat extra peper en zout. Schep het pasta-groente mengsel op een bord en strooi de overgebleven noten en Parmezaanse kaas erover en serveer met een schep ricotta en garneer met basilicum.

Fusilli met pistache pesto en ricotta
66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.