Ga naar de inhoud
Gemarineerde biefstukspies

Gemarineerde biefstukspies

Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons

30 M + 30 M marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr biefstuk
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 8 middelgrote champignons

Marinade

  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels tijm

  • 6 eetlepels olie
  • 3 tenen knoflook

Knoflooksaus

  • 170 gr Griekse yoghurt
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 takjes munt

Benodigdheden

  • 4 metalen of houten spiezen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in stukken van ca. 2 a 3 cm. Hak de knoflook fijn en meng met de olie, tijm en balsamicoazijn in een kom. Voeg hier de biefstuk aan toe en schep er door heen. Laat de biefstuk afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast staan, een hele nacht kan ook. Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukken en maak de champignons schoon. Maak ook de saus door de munt fijn te hakken en te mengen met de Griekse yoghurt, citroensap, peper en zout.


  2. Rijg de biefstuk aan de spiezen afgewisseld met een champignon, rode ui en paprika. Bestrijk ook de groenten een beetje met de overgebleven marinade. Grill de spiezen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wil hebben. Serveer met de frisse muntsaus.