Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gemarineerde biefstukspies

 
Spiesen voor op de barbecue met gemarineerde stukken biefstuk afgewisseld met champignons, paprika en rode ui
 
Ingrediënten
Scheut ketjap
1 eetl olijfolie
ca 300 gr biefstuk
1 theel sambal
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Paar druppels citroensap
Paar champignons
1 rode paprika
1 rode ui
 
Materialen
4 spiezen
 
Bereiding
De marinade maak je van ketjap, olijfolie, sambal, ui, knoflook en een paar citroendruppels. Snijd de biefstuk in middelgrote stukken. (Zo kan je de biefstuk makkelijk nog rose bakken op de BBQ). Laat de biefstuk minimaal 3 uur marineren in de marinade. Prik ze dan aan spiesen en wissel ze af met stukjes paprika, champignon en rode ui. Bak ze op de barbeque aan alle kanten bruin.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×