
Gemarineerde biefstukspies
Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons
30 M + 30 M marineren
Ingrediƫnten: Gemarineerde biefstukspies
Voor stuks
-
500 gr biefstuk
-
1 rode paprika
-
1 rode ui
-
8 middelgrote champignons
Marinade
-
4 eetlepels balsamicoazijn
-
2 eetlepels tijmāØ
-
6 eetlepels olie
-
3 tenen knoflook
Knoflooksaus
-
170 gr Griekse yoghurt
-
snuf peper en zout
-
2 eetlepels citroensap
-
2 takjes munt
Benodigdheden
-
4 metalen of houten spiezen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Gemarineerde biefstukspies
-
Snijd de biefstuk in stukken van ca. 2 a 3 cm. Hak de knoflook fijn en meng met de olie, tijm en balsamicoazijn in een kom. Voeg hier de biefstuk aan toe en schep er door heen. Laat de biefstuk afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast staan, een hele nacht kan ook. Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukken en maak de champignons schoon. Maak ook de saus door de munt fijn te hakken en te mengen met de Griekse yoghurt, citroensap, peper en zout.
-
Rijg de biefstuk aan de spiezen afgewisseld met een champignon, rode ui en paprika. Bestrijk ook de groenten een beetje met de overgebleven marinade. Grill de spiezen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wil hebben. Serveer met de frisse muntsaus.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 370
- vet 25 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 8 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 28 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker