
Gepofte zoete aardappel met zuurkool
Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.
10 M + 45 M oventijd
Ingrediënten: Zoete aardappel zuurkool
Voor personen
-
1 kg zoete aardappel
-
260 gr zuurkool
-
70 gr spekjes
-
85 gr rucola
-
50 gr walnoten
Materiaal
-
Aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zoete aardappel zuurkool
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water.
-
Hak ook de walnoten in grove stukken.
-
Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open.
-
Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.
-
Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak.
-
Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
-
Bekijk ook dit standaard recept voor gepofte aardappels.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 12 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 42 gr
- w.v. suikers 9 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 6 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker