Ga naar de inhoud
Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

10 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten: Zoete aardappel zuurkool

Voor personen

  • 1 kg zoete aardappel
  • 260 gr zuurkool
  • 70 gr spekjes
  • 85 gr rucola
  • 50 gr walnoten

Materiaal

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Zoete aardappel zuurkool

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Bak in de tussentijd de spekjes krokant en stoof de zuurkool ongeveer 5 minuten in 2 eetlepels water.


  3. Hak ook de walnoten in grove stukken.


  4. Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn, snijd ze dan aan de bovenkant in en vouw open.


  5. Vul de aardappel met een handje rucola, dan zuurkool en verdeel de spekjes er overheen. Maak af met gehakte walnoten.


  6. Tip: zuurkool kun je rauw of gekookt eten. Wil je deze goed doorgekookt? Dan kun je deze ook 20 minuten laten stoven. Pas aan naar eigen smaak.


  7. Past niet alle zuurkool in de aardappel? Eet deze er dan los bij.


  8. Dit recept is gemaakt door Jaimy


  9. Bekijk ook dit standaard recept voor gepofte aardappels.