Geroosterde noten uit de oven basisrecept

Rooster je favoriete noten gemakkelijk zelf in je eigen oven. Varieer er lekker op los met gedroogde kruiden en specerijen.

Tussendoortjes 15 min + 30 min afkoelen

ingrediënten

voor 12 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200° graden. Het is belangrijk dat de oven goed op temperatuur is voordat je de noten erin doet.

  2. Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de noten over de bakplaat en spreid ze goed van elkaar. Strooi er optioneel wat zeezout en gedroogde rozemarijn overheen.

  3. Zet de bakplaat in de oven en draai deze naar 175° graden. Bak de noten voor 4 minuten.

  4. Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven op 200° graden. Draai de noten om en zet de bakplaat omgekeerd terug in de oven. Draai de oven weer terug naar 175° graden en bak nogmaals 4 minuten.

  5. Zodra de noten klaar zijn, verplaats je ze naar een bord of schaal en laat je ze minstens 30 minuten afkoelen zodat de vrijgekomen oliën terug kunnen trekken in de noten. Bewaar ze in een afgesloten pot.

  6. Tips: Iedere noot heeft een specifieke baktijd. De noten in dit recept zijn bij elkaar gekozen omdat ze dezelfde baktijd hebben. Benieuwd naar de baktijden van andere noten? Dat lees je hier.

  7. Houd je aan de aanbevolen hoeveelheid van maximaal 25 gram noten per dag. Noten zijn gezond, maar bevatten wel veel (goede) vetten. Lees hier meer over welke noten gezond zijn.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.