Gevulde appelbollen met bladerdeeg

Gevulde appels met spijs in een krokant jasje van bladerdeeg, lekker en makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Matrialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan het amandelspijs samen met de helft van het losgeklopte ei. Meng dit goed door elkaar met een keukenmachine of vork.

 Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Vul de holtes met het spijsmengsel en bestrooi met een snufje kaneel. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes of neem de losse vellen bladerdeeg er bij. Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn, aan de onderzijde mag een kleine opening zijn om het eventuele vocht of warmte er uit te laten.

 Leg ze met de onderzijde naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het overgebleven ei. Bestrooi met een beetje suiker en zet 30 min in de oven. Lekker met een bol ijs of toef slagroom.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal LeukeRecepten voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.