Ga naar de inhoud
Gevulde appelbollen met bladerdeeg

Gevulde appelbollen met bladerdeeg

Gevulde appels met spijs in een krokant jasje van bladerdeeg, lekker en makkelijk zelf te maken.

30 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes
  • 6 appels
  • snuf kaneel
  • 1 ei
  • 150 gr amandelspijs
  • 1 vanillestokje
  • Suiker om te bestrooien

Matrialen

  • appelboor ( kwastje )
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan het amandelspijs samen met de helft van het losgeklopte ei. Meng dit goed door elkaar met een keukenmachine of vork.


  2. Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Vul de holtes met het spijsmengsel en bestrooi met een snufje kaneel. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes of neem de losse vellen bladerdeeg er bij. Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn, aan de onderzijde mag een kleine opening zijn om het eventuele vocht of warmte er uit te laten.


  3. Leg ze met de onderzijde naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het overgebleven ei. Bestrooi met een beetje suiker en zet 30 min in de oven. Lekker met een bol ijs of toef slagroom.



  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal LeukeRecepten voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.