Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde appelbollen

Gevulde appels met spijs in een krokant jasje van bladerdeeg, lekker en makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes
  • 6 appels
  • Snuf kaneel
  • 1 ei
  • 150 gr amandelspijs
  • 1 vanillestokje
  • Suiker om te bestrooien
Matrialen
  • appelboor (kwastje)
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan het amandelspijs samen met de helft van het losgeklopte ei. Meng dit goed door elkaar met een keukenmachine of vork.

Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Vul de holtes met het spijsmengsel en bestrooi met een snufje kaneel. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes of neem de losse vellen bladerdeeg er bij. Leg de appelbollen met de bovenzijde naar beneden in het midden van het vel bladerdeeg. Vouw de punten omhoog en druk het deeg goed vast. Zorg dat de zijkanten van de appel goed bedekt zijn, aan de onderzijde mag een kleine opening zijn om het eventuele vocht of warmte er uit te laten.

Leg ze met de onderzijde naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het overgebleven ei. Bestrooi met een beetje suiker en zet 30 min in de oven. Lekker met een bol ijs of toef slagroom.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal LeukeRecepten voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×