Gevulde avocado met ei

Lekkere gevulde avocado’s met ei en spek, ook lekker voor bij de paasbrunch

Ontbijt recept 15 min + 15 oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Leg ze in een ovenschaal. Schep met een lepeltje het gat van de pit nog iets dieper. Kluts in iedere avocado een ei. Je kunt ook het ei eerst in een kommetje doen en dan voorzichtig in het gat laten glijden.

  2. Bestrooi met peper, zout en chili. Snijd het spek in reepjes en verdeel over de avocado’s. Bak ze 15 minuten in de oven tot het ei gestold is. Je kunt ze ook iets langer er in laten als je van een harde dooier houd.

Heeft het gesmaakt?
261 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!