
Gevulde avocado met ei
Lekkere gevulde avocado’s met ei en spek, ook lekker voor bij de paasbrunch
15 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
Ingredienten
-
2 avocado’s
-
4 eieren
-
peper en zout
-
snuf chili vlokken
-
2 plakken ontbijtspek
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Leg ze in een ovenschaal. Schep met een lepeltje het gat van de pit nog iets dieper. Kluts in iedere avocado een ei. Je kunt ook het ei eerst in een kommetje doen en dan voorzichtig in het gat laten glijden.
-
Bestrooi met peper, zout en chili. Snijd het spek in reepjes en verdeel over de avocado’s. Bak ze 15 minuten in de oven tot het ei gestold is. Je kunt ze ook iets langer er in laten als je van een harde dooier houd.
Heeft het gesmaakt?
263 stemmen
Ook lekker