Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met kerrie

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ingrediënten
  • 400 gr grote witte champignons
  • 100 gr prei
  • 1 theelepel kerrie
  • 125 ml room
  • 20 gr geraspte kaas (door het mengsel)
  • 10 gr geraspte kaas (over de champignon)
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de champignons uit door het steeltje volledig te verwijderen, hier gaat de vulling in. Maak de vulling door een scheutje olie te verhitten in een pan en hier de prei in te bakken. Als de prei bijna gaar is voeg je de kerrie toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

gevulde_champignons_kerrie_01.png
gevulde_champignons_kerrie_02.png
gevulde_champignons_kerrie_03.png
gevulde_champignons_kerrie_04.png

Laat dit pruttelen tot de room ingedikt is. Vul nu de champignons met het preimengsel en strooi geraspte kaas er overheen. Smeer een beetje olie op de randjes van de champignons, leg ze in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst