Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met kerrie

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ingrediënten
  • 400 gr grote witte champignons
  • 100 gr prei
  • 1 theelepel kerrie
  • 125 ml room
  • 20 gr geraspte kaas (door het mengsel)
  • 10 gr geraspte kaas (over de champignon)
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de champignons uit door het steeltje volledig te verwijderen, hier gaat de vulling in. Maak de vulling door een scheutje olie te verhitten in een pan en hier de prei in te bakken. Als de prei bijna gaar is voeg je de kerrie toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

gevulde_champignons_kerrie_01.png
gevulde_champignons_kerrie_02.png
gevulde_champignons_kerrie_03.png
gevulde_champignons_kerrie_04.png

Laat dit pruttelen tot de room ingedikt is. Vul nu de champignons met het preimengsel en strooi geraspte kaas er overheen. Smeer een beetje olie op de randjes van de champignons, leg ze in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette