Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met kerrie

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ingrediënten
  • 400 gr grote witte champignons
  • 100 gr prei
  • 1 theelepel kerrie
  • 125 ml room
  • 20 gr geraspte kaas (door het mengsel)
  • 10 gr geraspte kaas (over de champignon)
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de champignons uit door het steeltje volledig te verwijderen, hier gaat de vulling in. Maak de vulling door een scheutje olie te verhitten in een pan en hier de prei in te bakken. Als de prei bijna gaar is voeg je de kerrie toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

gevulde_champignons_kerrie_01.png
gevulde_champignons_kerrie_02.png
gevulde_champignons_kerrie_03.png
gevulde_champignons_kerrie_04.png

Laat dit pruttelen tot de room ingedikt is. Vul nu de champignons met het preimengsel en strooi geraspte kaas er overheen. Smeer een beetje olie op de randjes van de champignons, leg ze in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (51 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal