Ga naar de inhoud
Gevulde champignons met kerrie

Gevulde champignons met kerrie

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr grote witte champignons
  • 100 gr prei
  • 1 theelepel kerrie
  • 125 ml room
  • 20 gr geraspte kaas ( door het mengsel )
  • 10 gr geraspte kaas ( over de champignon )
  • peper en zout
  • olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de champignons uit door het steeltje volledig te verwijderen, hier gaat de vulling in. Maak de vulling door een scheutje olie te verhitten in een pan en hier de prei in te bakken. Als de prei bijna gaar is voeg je de kerrie toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.


  2. Laat dit pruttelen tot de room ingedikt is. Vul nu de champignons met het preimengsel en strooi geraspte kaas er overheen. Smeer een beetje olie op de randjes van de champignons, leg ze in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar.


  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy