Ga naar de inhoud
Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

40 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 200 gr peultjes
  • 200 gr risotto
  • 1 ui
  • Snuf tijm

  • 600 ml groentebouillon
  • Scheutje droge witte wijn
  • 4 paprika's
  • handje geraspte kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Klontje boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roer door elkaar. Blus af met een scheutje witte wijn. Snijd de geschilde zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan de risottorijst samen met een snuf tijm. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Voeg na ca. 10 minuten ook de peultjes toe. Over ongeveer 15 min is de risotto zo ongeveer gaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen (25 minuten totale kooktijd). Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon over houd. Roer een klontje boter er door en ongeveer 2 eetlepels geraspte kaas om de risotto smeuïg te maken.


  2. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vul ze met risotto en bestrooi met de rest van de kaas en wat pijnboompotten. Bak ze 20 minuten in de oven in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje. Lekker met een salade er bij.


  3. Tip: vul de paprika ook eens met paddenstoelenrisotto of een andere risotto