Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper de ui en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roer door elkaar. Blus af met een scheutje witte wijn. Snijd de geschilde zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan de risottorijst samen met een snuf tijm. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Voeg na ca. 10 minuten ook de peultjes toe. Over ongeveer 15 min is de risotto zo ongeveer gaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen (25 minuten totale kooktijd). Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon over houd. Roer een klontje boter er door en ongeveer 2 eetlepels geraspte kaas om de risotto smeuïg te maken.

 Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vul ze met risotto en bestrooi met de rest van de kaas en wat pijnboompotten. Bak ze 20 minuten in de oven in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje. Lekker met een salade er bij.

 Tip: vul de paprika ook eens met paddenstoelenrisotto of een andere risotto

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.